Paaiškėjo Lietuvos rinktinės varžovai pasaulio čempionato atrankoje

Sekmadienio popietę Kinijos didmiestyje Guangdžou traukiami 2019 metų pasaulio krepšinio čempionato atrankos turnyrų burtai.

Europos regiono komandas suskirsčius į aštuonias grupes po keturias paaiškėjo, su kuo atrankoje teks kovoti Lietuvos rinktinei.

Yi Jianliano ranka nulėmė, jog į C grupę patekusi Lietuvos nacionalinė komanda kovos su Vengrijos ir Lenkijos rinktinėmis bei papildomame atrankos turnyre besivaržysiančia komanda.

Šių metų lapkritį bei kitų metų vasarį ir birželį vyksiančioje atrankoje lietuviai su visais varžovais sužais po kartą namuose ir išvykoje.

Papildomos atrankos turnyras, iš kurio į kiekvieną pasaulio čempionato atrankos grupę pateks po vieną rinktinę, vyks šių metų rugpjūčio 2-19 dienomis.

Į Kinijoje vyksiantį pasaulio čempionatą pateks po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas. Pirmą kartą planetos pirmenybėse iš viso varžysis 32 rinktinės.

A grupė: Ispanija, Slovėnija, Juodkalnija, X2

B grupė: Latvija, Turkija, Ukraina, X1

C grupė: Lietuva, Vengrija, Lenkija, X2

D grupė: Italija, Kroatija, Rumunija, X1

E grupė: Prancūzija, Rusija, Belgija, X2

F grupė: Čekija, Suomija, Islandija, X1

G grupė: Serbija, Gruzija, Vokietija, X2

H grupė: Graikija, Izraelis, Didžioji Britanija, X1

X1 – komanda, papildomoje atrankos turnyro grupėje užimsianti pirmąją, o X2 – antrąją vietą.

Papildomame atrankos turnyre varžysis slovakai, švedai, bosniai, armėnai, albanai, olandai, austrai, kosoviečiai, makedoniečiai, estai, portugalai, bulgarai ir baltarusai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių