P. Motiejūnas: norime, kad Eurolygoje rungtyniautų ir „Lietuvos rytas“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Dirkas Bauermannas ir krepšininkai viešai žada – šio sezono komanda daug stipresnė už praėjusio.

Ar taip pat mano ir Kauno „Žalgirio“, karaliaujančio Lietuvoje trejus paskutinius sezonus, atstovai?

„Mūsų pagrindiniai konkurentai – Europos klubai, o Lietuva bus tik sezono gale. Mes turime savo problemas, kurias sprendžiame, tikrai nesižvalgydami, kas čia vyksta kitose komandose“, – sporto portalui SportIN.lt nesižvalgantis į konkurentų stovyklą tikino „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Turime savo biudžetą, savo spragas, kurias norime užpildyti. Kitų komandų komplektacija mums įtakos tikrai neturi“, – pridūrė P.Motiejūnas.

Kaip ir įprasta, šiemet komplektacijos lenktynes vėl laimėjo „Lietuvos rytas“. Per vasarą Lietuvos vicečempionus, kuriems prireikė vos ne stebuklo, kad LKL reguliariajame sezonu užimtų antrą vietą, paliko Nemanja Nedovičius, Mindaugas Katelynas, Janis Blūmas, Artūras Jomantas.

Juos pakeis Martynas Gecevičius, Omaras Cookas, Milenko Tepičius, Juanas Palacios, Andreas Glyniadakis, Stevanas Jelovacas ir Gediminas Orelikas. Vilniuje liko Renaldas Seibutis, Tautvydas Lydeka, Eimantas Bendžius.

Tuo tarpu visų praėjusio sezono legionierių netekusį „Žalgirį“ sustiprino Martynas Pocius, Artūras Milaknis, Vytenis Čižauskas, Siimas-Sanderis Vene, Artūras Gudaitis, Mindaugas Kupšas. Be to, komandoje liko Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, galbūt liks ir Kšištofas Lavrinovičius.

P.Motiejūnas tęsė, kad „Žalgiris“ šiuo metu dar dairosi dviejų žaidėjų – įžaidėjo ir aukštaūgio.

Paklaustas, ar tikisi, kad kitą sezoną „Lietuvos rytas“ mes didesnį iššūkį gerokai biudžetą susimažinti turėjusiam „Žalgiriui“, P.Motiejūnas šypsodamasis atsakė: „Pakomentuosiu po sezono.“
Nors „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ santykius būtų sunku pavadinti draugiškais, P.Motiejūnas tikino palaikysiąs vilniečius kovoje dėl vietos Eurolygoje.

„Lietuvai būtų naudinga, kad į Eurolygą patektų dvi komandos. Tai visada gerai. Ši mūsų pozicija nesikeičia. Vietiniame fronte kovosime (tarpusavyje, – SportIN.lt), o jei jie pateks į Eurolygą, nuo to Lietuvos krepšiniui bus tik geriau“, – pokalbį užbaigė P.Motiejūnas.

O kaip jūs vertinate „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ (kol kas) nuveiktus darbus vasarą?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadilius

Vadilius portretas
Lietuva siunčia į Eurolyga dvi silpnesnes nei vidutines komandas ,į kurias valysis kojas grantai.Gal tokios ir reikalingos, bet kodel už Lietuvos pinigus?

buvau

buvau  portretas
ir būsiu tik už Žalgirį, lietrytis man neįdomus, juo tegu rūpinasi vilniečiai.

vgbzuji

vgbzuji portretas
apsikeite rolemis,dabar zalgiris bus silpnas,rytas deja sustiprejo rimtai..nu geriau kuklus zalgiris nei jokio
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių