P. Motiejūnas: apie problematišką įžaidėjo poziciją ir baimę dėl A. White'o

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ yra per žingsnį nuo komplektacijos pabaigos artėjančiam sezonui, o iki galutinės sudėties Lietuvos čempionams trūksta antrojo įžaidėjo.

Kauniečių gretose liko 8 praėjusį sezoną ekipos marškinėlius vilkėję krepšininkai – klubo vizija buvo išlaikyti kuo daugiau istorinį sezoną pernai sužaidusių žaidėjų, teigė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Šis tarpsezonis nuo ankstesnių skyrėsi tuo, kad mes stengiamės išlaikyti branduolį ir dedame į tai daug pastangų. Sudėtinga, bet mes dirbame šia kryptimi“, – tinklalapiui LKL.LT sakė Motiejūnas.

Didžiausią smūgį šią vasarą kauniečiai patyrė gynėjų grandyje – Kauno klubą paliko visi trys įžaidėjai – Kevinas Pangosas susitarė su „Barcelona“, Vasilije Micičių išpirko Stambulo „Anadolu Efes“, tuo metu Beno Udrihas siekia sugrįžti į NBA.

Būtent įžaidėjo pozicijoje atsivėrė didžiausia skylė, kurią „Žalgirio“ vadovai bando užlopyti. Motiejūnas neslėpė, kad būtent šios pozicijos kamšymo darbai sukėlė daugiausiai sunkumų.

„Su kitomis pozicijomis susitarta buvo pakankamai greitai, tačiau sunkiausia yra su įžaidėjais, – dėstė Motiejūnas. – Sudėtinga dėl to, nes kainos didelės, o pasirinkimas mažas. Kalbant apie kainas – didieji klubai irgi ieško įžaidėjų. Matėte, jog Bradley Wanamakeris išėjo iš Stambulo „Fenerbahče“. Konkurencija didelė, daug kas ieško, o pasiūla maža.“

„Žalgiris“ jau turi pagrindinį atakų organizatorių, kuriuo tapo amerikietis Nate‘as Woltersas. Kokio stiliaus įžaidėjo ieškoma šalia šio amerikiečio?

„Ieškome tiesiog gero įžaidėjo, nes rinkoje yra sunki situacija. Nėra taip, kad būtų didelis pasirinkimas, kad galėtume kažkaip vertinti. Mūsų noras, kad jis būtų kiek rungtyniavęs Europoje ir kad padėtų Woltersui.

Turėjome kelis variantus, kurie nepasiteisino ir nepavyko susitarti. Mes žiūrime toliau, tačiau negalime susifokusuoti vien tik ant to, kokio įžaidėjo norime. Galime norėti vienaip, bet gausis visai kitaip“, – dėstė „Žalgirio“ direktorius.

N. Wolters / Scanpix nuotr.

Vos prieš kelias dienas, pasibaigus NBA Vasaros lygai, „Žalgiris“ sužinojo, kad jų gretose lieka atletiškasis Aaronas White‘as. Tuo metu su Axeliu Toupane‘u abipusiu nutarimu nutraukta sutartis ir prancūzas persikėlė į Pirėjo „Olympiakos“.

Motiejūnas neslepia, kad klubas labai norėjo White'ą matyti savo gretose ir artėjantį sezoną.

„Buvo nemažai baimės dėl White‘o. Sezono pabaigoje juo stipriai domėjosi NBA klubas, bet džiaugiamės, kad jis lieka pas mus. Aš manau, kad jis tikrai galės patekti į NBA, jeigu artėjantis sezonas bus dar geresnis už praėjusį.

Kalbant apie Toupane‘ą – kontraktas nutrauktas abipusiu noru. Matyt, kad abi pusės norėjo kažko naujo. Negaliu daugiau komentuoti, išvyksta tai išvyksta – linkime jam sėkmės“, – aiškino Motiejūnas.

„Žalgirio“ sudėtyje yra būrys jaunimo: 20-mečiai Gytis Masiulis ir Laurynas Birutis, 22-ejų Paulius Valinskas bei 23-ejų Martinas Gebenas. Klubas yra pasiryžęs visiems suteikti šansą parodyti save per pasiruošimą sezonui ir apie nuomas kitiems klubams šiuo metu nesvarsto.

„Lauksime pasiruošimo sezonui stovyklos į kurią atvyks visi žaidėjai. Geresni krepšininkai rungtyniaus, o tie, kuriems reikės didesnio žaidybinio laiko, kurio mes negalėsime duoti, bus skolinami. Šiam momentui nesame nusprendę nei ką, nei kur, kam ar kaip skolinsime“, – sakė Motiejūnas.

„Žalgiriui“ priklauso ir kitas perspektyvus jaunuolis, tačiau Kaune jo kitame sezone sirgaliai neišvys. Kauno klubui priklausantį 20-metį Isaiah Hartensteiną nori išpirkti 2017-ųjų metų naujokų biržoje 43-uoju pakvietusi Hjustono „Rockets“.

Skelbiama, kad Teksaso valstijos klubas kauniečiams turėtų sumokėti 600 tūkst. dolerių – būtent tokia suma kontrakte įrašyta kaip išpirka.

„Sunku komentuoti plačiai, tačiau kalbamės su „Rockets“ klubu, deramės ir matysime“, – kontakto su „Rockets“ klubu neslėpė „Žalgirio“ direktorius.

Praeityje „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjo tokie jauni užsieniečiai talentai kaip Siimas Sanderis-Vene, Kaspars Vecvagars, Mario Delašas ar Hartensteinas. Ar klubai dar dairosi į perspektyvius žaidėjus už Lietuvos ribų?

„Prioritetas yra Lietuvai, tačiau, jei yra gerų variantų užsienyje, tai mes juos irgi neabejotinai stebime. Nemažai perspektyvių lietuvių išvažiuoja, tad ne mes vieni šioje vietoje stengiamės“, – tikino Motiejūnas.

Klubo biudžetą ir iškeltus tikslus „Žalgirio“ vadovai pristatys prieš artėjančio sezono pradžią. Vis dėlto, nors kauniečiai sužaidė fantastišką sezoną Eurolygoje, užėmė pirmąsias vietas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse ir SIL–Karaliaus Mindaugo taurėje, išsaugojo neatsiejamą šio sėkmės dalį trenerį Šarūną Jasikevičių, tačiau tai pritraukti naujų rėmėjo klubui nepadėjo.

„Mums gerai sekasi su abonementų prekyba, matome, kad žiūrovai ir miestiečiai tiki komanda. Iš tos pusės yra lengviau, bet su rėmėjais yra kitaip. Dirbsime ties jais visą vasarą ir tikimės, kad pavyks. Tie, kas buvo – turėtų likti, tačiau norisi surasti daugiau rėmėjų“, – užbaigė „Žalgirio“ klubo architektas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių