P. Jankūno panevėžiečių antausis „Lietuvos rytui“ nenustebino

  • Teksto dydis:

Jau sekmadienį startuojant „Tete-a-Tete Casino LKL“ čempionato finalui buvo išrinktas naudingiausias pusfinalio žaidėjas. Juo tapo Kauno „Žalgiro“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas.

33 metų 205 cm ūgio puolėjas pusfinalio serijoje su Klaipėdos „Neptūno“ ekipa vidutiniškai pelnydavo po 9,3 taško, atkovodavo po 7,5 atšokusio kamuolio bei rinkdavo po 15,5 naudingumo balo per susitikimą.

Prieš laukiančią finalo seriją su Panevėžio „Lietkabelio“ komanda P.Jankūnas pasidalijo mintimis apie abu pusfinalius, būsimą kovą dėl bronzos bei intrigą LKL finale.

– Kaip vertinate praėjusią pusfinalio seriją su „Neptūnu“?

– Buvo tikrai nelengva serija ir visos rungtynės buvo įtemptos nepaisant to, kad vienose rezultatas buvo vienoks, o kitose – kitoks. Kiekviename susitikime buvo daug fizinės kovos, daug emocijų, daug įtampos, todėl džiugu, jog pavyko ją laimėti.

– Kokios buvo pralaimėjimo priežastys antrajame serijos mače?

– Manau, kad mūsų agresijos stoka. „Neptūnas“ rungtynes pradėjo labai intensyviai ir visose aikštelės vietose tiesiog tryško energija. Jų atkovoti kamuoliai, greitas puolimas, kieta gynyba ir mūsų padarytos klaidos, kurias jie išprovokavo, išmušė mus iš vėžių. Visa tai lėmė, jog buvo sunku juos pasivyti. Būtent agresijos trūkumas mūsų žaidime ir neleido iškovoti pergalės.

– Nepaisant to vienintelio pralaimėjimo kitas trejas rungtynes laimėjote vidutinišku 23 taškų skirtumu. Kas lėmė tokį kontrastą?

– Galvoju, kad mūsų nusiteikimas ir agresija. Po to pralaimėjimo gavome pylos, žiūrėjome daug video įrašų, treneriai taip pat akcentavo, jog netinkamai pasiruošėme rungtynėms. Todėl, padarėme išvadas ir žinojome, kaip reikia žaisti, kad rezultatas kitą kartą būtų teigiamas.

– Po pusfinalio serijos „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis teigė, jog jo auklėtiniai atidavė visas jėgas. Kaip manote, ar gali klaipėdiečiai kovoje dėl bronzos nustebinti „Lietuvos rytą“?

– Be abejo, gali. Abi ekipos – tiek „Lietuvos rytas“, tiek „Neptūnas“ pateko į pusfinalį, tad tai reiškia, kad jos yra geros ir stiprios komandos. Pusfinalio kovos buvo atkaklios, todėl, manau, ir kova dėl trečiosios vietos bus labai įdomi, emocinga bei atkakli.

– Jeigu reikėtų išrinkti kovos dėl bronzos nugalėtoją, kam atiduotumėte savo balsą?

– Sunku pasakyti. Manau, kad laimės ta komanda, kuri daugiau norės ir atiduos daugiau jėgų.

– Buvote pripažintas naudingiausiu pusfinalių žaidėju. Ką jums tai reiškia?

– Na, kaip esu sakęs kažkada anksčiau, man asmeniniai pasiekimai nublanksta prieš pagrindinį sezono tikslą – čempiono titulą. Vis tiek, pirmoje vietoje yra komandos pergalės, o visi kiti dalykai eina tik po to. Šis apdovanojimas yra viso įdėto darbo bei išlieto prakaito įvertinimas. Smagu, kad viskas, ką mes darome, pasiteisina ir judame teisinga linkme.

– Jau sekmadienį laukia pirmoji finalo dvikova su „Lietkabeliu“. Ar nenustebino panevėžiečių žaidimas pusfinalyje?

– Ne, nenustebino. Mes jiems pralaimėjome patį pirmąjį sezono mačą, todėl nuo pat pirmųjų rungtynių jie žaidė tikrai aukšto lygio krepšinį. „Lietkabelis“ turi daug patyrusių žaidėjų, kurie yra žaidę pačiame aukščiausiame lygyje ir visokio rango rungtynėse. Taip pat, jų sudėtyje yra ir kovingo bei ambicingai nusiteikusio jaunimo, kurie tik dar labiau papildo komandą. „Lietkabelis“ yra labai gerai sukomplektuota ekipa, turinti ir stiprų trenerių štabą. Visi puikiai matėme, kiek jie įdėjo emocijų ir kovos pusfinalyje, todėl jų patekimas į finalą tikrai nenustebino.

– Kokios buvo pagrindinės priežastys, kodėl į finalą keliauja „Lietkabelis“, o ne „Lietuvos rytas“?

– Manau, pagrindinė priežastis yra ta, jog panevėžiečiai yra gerai subalansuota komanda, visą sezoną žaidusi nuosekliai bei su kiekvienomis rungtynėmis vis gerinusi savo žaidimą. Dabar, atėjus lemiamų susitikimų metui, jie savo žaidimą dar labiau pagerino, o jų demonstruojamas krepšinis tapo kokybiškesnis nei buvo anksčiau. Būtent dėl šių priežasčių jie ir yra finale.

– Kaip vyksta pasiruošimas finalui?

– Po pusfinalio serijos turėjome vieną laisvą dieną, o ketvirtadienį jau rinksimės į vakarinę treniruotę bei pradėsime pasiruošimą.

– Reguliariajame sezone du kartus teko pripažinti „Lietkabelio“ pranašumą. Ko tikitės iš finalo serijos?

– Na, finalas yra finalas. Finalas visada būna kovingas ir kausimės tiek mes, tiek „Lietkabelis“. Manau, kad visiems žiūrovams finalas bus įdomus ir, tikriausiai, atkaklus.

– Kokius ginklus „Žalgiris“ turi prieš Panevėžio komandą?

– Manau, kad nors jie žaidžia agresyviai, tačiau ir mes esame agresyvi komanda. Turime kiekvienose rungtynėse žaisti su dideliu agresyvumu bei kovingumu, kas ir lemia mums pergales pastaruoju metu. Tiesa ta, kad „Lietkabelio“ žaidėjai yra vyresni nei mūsų. Finalas yra toks dalykas, kad visi žais iš visų jėgų ir neaišku, kaip čia bus.

– Šį sezoną prieš „Lietkabelį“ jau teko žaisti Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale. Ar tokia patirtis yra pliusas komandai?

– Su „Lietkabeliu“ keturis kartus taip pat jau žaidėme reguliariajame sezone, todėl kažkokiais labai dideliais dalykais nustebinti tiek mums juos, tiek jiems mus, manau, nepavyks. Visgi LKL yra daug rungtynių, visi vieni kitus žino kaip „nuluptus“ – tiek lietuvius, tiek užsieniečius, tad nugalėtoją lems smulkios detalės ir kovingumas.

– Ko palinkėtumėte savo komandai ir ekipos aistruoliams prieš laukiantį finalą?

– Sirgaliams norėčiau palinkėti, kad ateitų palaikyti komandos, nes finalas yra vertas to, kad arena vėl būtų pilna. Tuo tarpu mes pasistengsime pademonstruoti gerą ir gražų krepšinį. Savo komandai linkiu, jog prieš kiekvienas rungtynes būtume susikoncentravę ir aikštelėje atiduotumėme visą save.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių