P. Jankūnas: vieną dieną Šaras taps vienu geriausių trenerių Europoje

Anksčiau kartu su Šarūnu Jasikevičiumi rungtyniavęs, o dabar jo nurodymų Kauno „Žalgirio“ klube klausantis Paulius Jankūnas nė kiek neabejoja, jog jis vieną dieną bus vienas geriausių.

„Tai – didelė garbė, – apie darbą su Š. Jasikevičiumi atsiliepė „Žalgirio“ kapitonas. – Jis vis dar yra jaunas būti treneriu, tačiau galiu teigti, jog Šaras yra tikrai patyręs. Kaip žaidėjas, jis išsiskyrė aukštu krepšinio IQ ir buvo pavyzdys daugeliui. 

Šiuo metu jis yra labai geras ir aukšto lygio treneris, bet vieną dieną Šaras taps vienu geriausių trenerių Europoje.“

32-erių P. Jankūnui su Š. Jasikevičiumi teko rungtyniauti ne vieną vasarą Lietuvos rinktinėje, o klubiniame sezone 2013-2014 metais jie atstovavo „Žalgiriui“, prieš Šarui pradedant trenerio karjerą.

Paklaustas, ar nebuvo sunku persiorientuoti prie Š. Jasikevičiaus pasikeitusios pozicijos, P. Jankūnas pabrėžė, jog jokių sunkumų nekilo. 

„Nebuvo jokių problemų, kadangi Šaras yra toks: jeigu tu darai kažką blogai, tai jis tau pasakys kaip pasitaisyti, o reikalui esant ir aprėks. Neturi jokios reikšmės tu esi draugas ar ne. Jei mes viską darome gerai ir laimime, Šarūnas bus laimingesnis. Jis yra visiškai kitoks nei aikštėje.

Jis buvo puikus įžaidėjas, kiekvienas klausėsi jo patarimų. Tą patį darome ir dabar“, – kalbėjo P. Jankūnas.

Artimiausias rungtynes Š. Jasikevičiaus vadovaujamas „Žalgiris“ žais ketvirtadienį išvykoje, kada Eurolygos mūšyje susikaus su Manto Kalniečio atstovaujama Milano „Emporio Armani“. 

Kauniečiai su 5 pergalėmis ir 9 nesėkmėmis žengia keturioliktoje pozicijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių