NKL savaitė: dramatiškos rungtynės ir D. Rediko debiutas

  • Teksto dydis:

Intriga Mezon NKL pirmenybių turnyrinės lentelės viršūnėje ir toliau nedingsta. Praėjusį savaitgalį visos trys turnyrinės lentelės lyderės iškovojo pergales ir neleido viena kitai atitrūkti.

Čempionate ir toliau pirmauja Šakių „Vytis“, iškovojęs 19 pergalių. Po 17 laimėjimų turi ir koja kojon žengiančios Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ bei „Šilutė“. Pirmasis trejetas yra užtikrintai atitrūkęs, mat ketvirti esantys Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ vyrukai turi trimis laimėjimais mažiau.

Šią savaitę rungtynes dar sužais Vilniaus „Perlas“ ir Joniškio „Delikatesas“, tačiau iki Kalėdų pirmojo dešimtuko išsidėstymas jau nebepasikeis.

Tinklalapis „nklyga.lt“ apžvelgia įdomiausius vienuoliktosios savaitės lygos įvykius.

Drama

Dramatiška rungtynių atomazga penktadienį pasižymėjo rungtynės tarp „Šilutės“ ir „Tauragės“ komandų. Iki susitikimo pabaigos likus minutei, vietos sirgalių palaikomus šilutiškius į priekį išvedė Oetjenas Brownas (69:68), o likus 25 sek., baudas sumetė ir Justas Nausėdas.

„Tauragės“ klubas dar būtų turėjęs šansus gelbėtis, tačiau į įvykius aikštelėje karštai reagavęs „Tauragės“ vyriausiasis treneris Edvardas Žemgulis buvo nubaustas technine pražanga, dėl kurios skirtumas tarp komandų padidėjo iki keturių taškų (72:68). Per likusį laiką „Tauragei“ sensacijos sukurti nepavyko.

Kauno derbis

Gerokai didesne drama nei prieš mėnesį pasižymėjo antrasis šio sezono Kauno derbis tarp „Žalgirio“ dublerių ir KTU komandų. Šįkart jaunieji žalgiriečiai taip pat triumfavo, tačiau tai padarė tik itin atkaklioje kovoje – 76:74. Pergalę aikštės šeimininkams užtikrino likus 4 sek. šaltakraujiškai baudas sumetęs Marius Valinskas.

Nugalėtojams Erikas Venskus pelnė 18 taškų (8/11 dvit., 2/3 baud. met.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą.

Naujokas

Penktadienio vakarą „Jonavos“ komandoje debiutavo neeilinis naujokas. Nerijaus Zabarausko treniruojamos komandos marškinėlius rungtynėse su Šakių „Vyčiu“ pirmąkart apsivilko Dovydas Redikas. Debiutiniame susitikime su buvusia savo komanda gynėjas pelnė 10 taškų (4/7 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud. met.) ir surinko 14 naudingumo balų. Tiesa, jo sugrįžimas pažymėtas „Jonavos“ nesėkme – 74:91.

Šį mėnesį 25-erių metų gimtadienį atšventęs gynėjas kiek kukliau sužaidė antrąsias savo rungtynes, kai „Ereliams“ įmetė 4 taškus (0/2 dvit., 0/1 trit., 4/6 baud. met.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir keturiskart suklydo.

Nerezultatyviai

Vienas nerezultatyviausių sezono rungtynių sužaidė Joniškio „Delikateso“ ir Mažeikių „Erelių“ komandos, kurios sudėjus įmetė 100 taškų. Abi komandos nespindėjo pataikymu, o po 30 dvitaškių ir tritaškių metę joniškiečiai krepšį atakavo tik 23 proc. taiklumu. Rungtynes 55:45 laimėjo „Ereliai“.

Joniškio komandai tai buvo nerezultatyviausios sezono rungtynės, o mažeikiškiai skurdžiau nei šįkart puolė sezono pradžioje, kai 53:77 nusileido Klaipėdos „Neptūnui-Akvaservis“ komandai.

Gynyba

Geležinę gynybą rungtynėse Telšiuose“ praėjusį savaitgalį pademonstravo Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, kuri aikštelės šeimininkams per ketvirtąjį kėlinį leido įmesti viso labo 6 taškus. Rungtynes Ryčio Vaišvilos auklėtiniai laimėjo 73:58.

Benefisas

Solidų karjeros pasirodymą susitikime su Molėtų „Ežerūnu“ surengė „Šilutės“ gynėjas Taurantas Tamošiūnas. Krepšininkas šiame susitikime pelnė 37 taškus, surinko 35 naudingumo balus ir sužaidė geriausias karjeros rungtynes. T. Tamošiūno traukiami šilutiškiai namie varžovus nugalėjo 91:71.

Bokštas

Tame pačiame susitikime spindėjo ir dar vienas krepšininkas. „Ežerūno“ bokštas Ignas Lukošius atkovojo 18 kamuolių ir taip pakartojo geriausią sezono rezultatą, kurį pirmą kartą šįmet pasiekė Joniškio „Delikateso“ puolėjas Rytis Biliartas.

I.Lukošius šį sezoną vidutiniškai griebia po 8 kamuolius ir Mezon NKL pirmenybėse pagal šį rodiklį nusileidžia tik tam pačiam R.Biliartui, atkovojančiam po 9,7 kamuolio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių