NKL: permainos ir komandose, ir lygoje

  • Teksto dydis:

Prieš artėjantį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezoną keičiasi ne tik klubai, bet ir pati lyga. Pirmenybėse nebeliks finalo ketverto, bet prisidės dar viena Kauno komanda.

Atsisveikino su senbuviais

Puikiai praėjusio sezono pabaigoje rungtyniavusi ir antrą vietą NKL užėmusi Kauno "Žalgirio" dublerių komanda kitą sezoną pasitinka dar labiau atjaunėjusi. Komandoje tikrai nebus 20-mečių Regimanto Minioto (persikėlė į Prienų-Birštono "Vytautą"), Modesto Paulausko, Martyno Sajaus ir Pauliaus Valinsko, kurie buvo vyriausi komandos krepšininkai. Ekipoje taip pat neliko Arno Veličkos, kuris išvyko į Ispaniją.

Dubleriai gali prarasti ir daugiau krepšininkų, kadangi perspektyviausi jų žaidėjai dalyvauja pagrindinės "Žalgirio" komandos treniruočių stovykloje.

"Kas galutinai liks komandoje, paaiškės po pasiruošimo sezonui etapo. Šiuo metu "Žalgirio" jaunimo komandos krepšininkai ruošiasi sezonui kartu su pagrindinės komandos vyrais", – sakė klubo treneris Tomas Masiulis.

Jis su asistentu Vidu Ginevičiumi ir toliau vadovaus ekipai.

Prisidės ir ukrainietis

Dublerių komanda darbuojasi apie porą savaičių. Šiuo metu daugiau dėmesio skiriama fiziniam pasirengimui.

"Dauguma krepšininkų vasaros neleido veltui. Dalis jų tapo Europos (U-20) vicečempionais, kiti – pasaulio čempionato bronzos prizininkais, o likę dirbo individualiai", – dėstė T.Masiulis.

Treniruočių stovykloje iš senbuvių dalyvauja Martynas Varnas, Martynas Echodas, Laurynas Birutis, Kristupas Žemaitis, Gytis Masiulis ir Jokūbas Švambaris.

"Žalgiris-2" jau praėjusį sezoną buvo pati jauniausia NKL komanda, tačiau kitą sezoną tikriausiai dar labiau atjaunės.


Šiame straipsnyje: NKLkrepšinissportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių