Netikėtumas iš JAV: R. O'Neale'as nutraukė sutartį su „Žalgiriu“

Kauno „Žalgiriui“ ir vėl gali tekti grįžti prie sudėties komplektacijos darbų. Žinomas žurnalistas Davidas Pickas skelbia, kad amerikietis Royce'as O'Neale'as Lietuvos čempionų ekipoje vis tik nerungtyniaus.

Pasak šaltinio, NBA Vasaros lygoje rungtyniavęs O'Neale'as nusprendė nutraukti kontraktą su „Žalgiriu“, kadangi jis jau pasiekė susitarimą su Jutos „Jazz“ klubu.

Pasirašęs kontraktą su „Žalgiriu“, O'Neale'as sutartyje turėjo sąlygą ją nutraukti dėl pasiūlymo iš NBA. Amerikietis puolėjas savo atsakymą Kauno ekipos vadovams turėjo pateikti iki liepos 20-osios. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, už nutrauktą sutartį „Žalgiris“ iš žaidėjo gaus 150 tūkst. eurų kompensaciją.

Užsirekomenduoti prieš pajėgiausios planetos lygos klubus O'Neale'as Vasaros lygoje stengėsi vilkėdamas Naujojo Orleano „Pelicans“ marškinėlius.

Vidutiniškai per rungtynes krepšininkas aikštėje praleido po 19 minučių ir per šį laiką rinko po 4,6 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio bei atliko po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Žalgirio“ vadovai šią vasarą JAV jau lankė O'Neale'ą. Vasaros lygoje su šiuo 24-erių metų puolėju susitiko klubo generalinis vadybininkas Paulius Motiejūnas ir naujasis sporto direktorius Robertas Javtokas. 

Toks netikėtumas, kuomet vėl tenka grįžti prie sudėties komplektavimo darbų, „Žalgiriui“ šią vasarą jau antrasis. Panaši situacija buvo ir su Luku Lekavičiumi, kuomet jis priėmė Atėnų „Panathinaikos“ pasiūlymą ir iškeliavo į Graikiją. Žalgiriečiai lietuvį pakeitė Dee Bostu.

Praėjusį sezoną O'Neale'as žaidė Las Palmaso „Gran Canaria Herbalife“ gretose. Krepšininkas Europos taurės turnyre vidutiniškai pelnė po 10,3 taško (38,9 proc. trit., 52,3 proc. dvit.), atkovojo po 5,6 kamuolio, atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 14,1 naudingumo balo.

Ispanijoje galingu šuoliu pasižyminčio amerikiečio statistiniai rodikliai buvo kiek kuklesni. ACB lygoje jis vidutiniškai pelnė po 7,3 taško (34 proc. trit., 47 proc. dvit.), atkovojo po 4,8 kamuolio, atliko po 2,1 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 8,4 naudingumo balo.

Savo profesionalaus krepšininko karjerą 2015 metais O'Neale'as pradėjo Liudvigsburgo EnBW klube Vokietijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių