Nesustabdomi: dvidešimtmečių volas pervažiavo ir gruzinus

Rungtynės su Lietuvos 20-mečių rinktine jauniesiems gruzinams tapo košmaru. Tomo Pačėso auklėtiniai 107:49 (33:12, 30:18, 32:10, 12:9) nušlavė bendraamžius iš Gruzijos ir Taline vykstančiame Europos jaunimo čempionate iškovojo trečiąją pergalę paeiliui bei įsitvirtino A grupės viršūnėje.

Lietuviai jau nuo pirmųjų minučių parodė kas yra mačo šeimininkai, rungtynes pradėdami spurtu 10:0. Mūsiškiai jau per pirmąjį ketvirtį susikrovė 19 taškų pranašumą (33:12), o vėliau jų pranašumas tik nenumaldomai augo.

Mūsų šalies rinktinė per pirmuosius tris kėlinius pelnė net 95 taškus ir per paskutinį ketvirtį šiek tiek prilėtino tempą puolime.

Lietuviai įspūdingu skirtumu laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (55:29) bei rungtyniavo kur kas agresyviau ir metė net 27 baudas. Tuo tarpu Gruzijos krepšininkai prie baudų metimo linijos stojo vos 4 sykius.
Iš viso 107 taškus pelnę Lietuvos krepšininkai pagerino čempionato rezultatyvumo rekordą. Prieš tai po 89 taškus buvo surinkę Vokietijos, Latvijos ir Italijos dvidešimtmečiai.

„Tikėjomės daug sunkesnių rungtynių. Peržiūrėjome keletą gruzinų rungtynių įrašų, jie atrodė tikrai neblogai. O ir treneris prigrasė, kad nenuvertintume varžovų, todėl mačą pradėjome labai susikaupę. Viskas pavyko puikiai, – po rungtynių tinklalapio „BasketNews.lt“ korespondentui Taline sakė Paulius Semaška. – Treneris neleido mums atsipalaiduoti. Nesvarbu, pirmavome 30 ar 50 taškų skirtumu, jis prašė spausti varžovus.“

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė 20 taškų surinkęs Martynas Paliukėnas. Geriausias čempionato rungtynes sužaidęs Tauras Jogėla pelnė 15 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, Osvaldas Olisevičius surinko 12, Mindaugas Kačinas ir Ignas Vaitkus pridėjo po 10 taškų.

Matydamas akivaizdų Lietuvos krepšininkų pranašumą Pačėsas į aikštę net neleido Lietuvos rinktinės lyderio Vaido Kariniausko ir leido jam pailsėti. 

Penktadienis lietuviams bus laisva diena, o šeštadienį jie A grupės kovas baigs rungtynėmis su Graikijos 20-mečiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių