Nesėkmių seriją „Žalgiris“ sieks nutraukti Prancūzijoje

Kauno „Žalgirio" komanda išvyko į Prancūziją, kur trečiadienį Nansi mieste susitiks su „SLUC Basket" krepšininkais. Abi ekipos šio sezono Eurolygos kovose dar nėra iškovojusios pergalių, todėl ketvirtojo turo rungtynės bus itin svarbios, rašoma oficialioje „Žalgirio" klubo svetainėje.

Su „Žalgiriu" į Eurolygos mačą išvyko ir kurį laiką dėl peties traumos nerungtyniavęs Ratko Varda. Nors dėl pakilusios temperatūros kitas „Žalgirio" vidurio puolėjas Lorenas Woodsas LKL varžybose negalėjo žaisti pilna jėga, jis taip pat iškeliavo kartu su komanda. Tuo tarpu įžaidėjas Willie Deane‘as dėl lūžusios nosies praleis šios savaitės susitikimą.

Kauno „Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas pasidalijo mintimis apie artėjančių rungtynių svarbą ir varžovus.

„Privalome suprasti, jog siekiant patekti į „Top 16" lengvų rungtynių nebus ir turime sužaisti taip, kad išlaikytume šią galimybę", - situacijos svarbą apibūdino treneris. Strategas pabrėžė, jog norėdama patekti į kitą etapą, komanda turi būti stipri tiek fiziškai, tiek psichologiškai bei nepalūžti.

Trenerio nuomone, „SLUC Basket" komanda yra labai stipri individualiai, todėl viskas priklausys nuo to, kaip žalgiriečiams pavyks apsiginti mikrodvikovose vienas prieš vieną. „Varžovai žaidžia individualiai, jie yra stiprūs žaisdami po vieną bei fiziškai. Galbūt jie nėra aukščiausia komanda, bet jų šoklumas tai kompensuoja", - apie oponentus kalbėjo komandos strategas.

„Nansi komanda, kaip ir mes, Eurolygos varžybas pradėjo trimis pralaimėjimais. Nors jie nusileido „Barcelona" klubui dideliu skirtumu, tai nieko nestebina, nes ispanai - vieni grupės favoritų. Tuo tarpu „Panathinaikos" ekipa juos palaužė tik ketvirtajame kėlinyje. Stebina tik didelis pralaimėjimas Sopote. Rezultatas neatitinka žaidimo, kuris vyko rungtynių metu, tris kėlinius vyko apylygis žaidimas ir tik ketvirtą kėlinį „SLUC Basket" palūžo", - varžovų pasirodymus analizavo G.Krapikas.

Treneris buvo nusiteikęs kovingai ir teigė, jog būtų labai žema važiuoti į Prancūziją nusiteikus pralaimėjimui. „Manau, jog vyrai supranta rungtynių svarbą ir kad ir koks spaudimas būtų, mes su juo susitvarkysime ir važiuojame tik tam, kad išliktume tarp 16 geriausių Eurolygos komandų", - sakė G.Krapikas.


Šiame straipsnyje: krepšinisŽalgirisKrapikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių