„Neptūno“ krepšininkai „Kėdainiai CUP 2017“ turnyre liko antri

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai, besiruošiantys 2017-2018 metų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir FIBA Čempionų lygos sezonui, tarptautiniame keturių komandų turnyre „Kėdainiai CUP 2017“ iškovojo antrąją vietą.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai antradienį po perminingos kovos, pirmaudami 18 taškų skirtumu, visgi galiausiai rezultatu 72:81 (24:12, 21:19, 11:25, 16:25) nusileido turnyro šeimininkams Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkams. Pastaroji ekipa ir iškovojo turnyro nugalėtojų taurę.

Į simbolinį geriusių turnyro žaidėjų penketą pateko du Neptūno” žaidėjai – legionierius Juanas Palaciosas ir Renaldas Seibutis.

Neptūniečiai dvikovą su kėdainiškiais pradėjo užtikrintai ir antrajame kėlinyje, į priekį vedami legionieriaus Juano Palacioso, pirmavo 18 taškų skirtumu – 36:18. Po dviejų kėlinių mėlynai baltų pranašumas dar buvo solidus – 45:31.

Jau atrodė, kad „Neptūnas“ be didesnio vargo žygiuos į priekį ir laimės šias rungtynes, tačiau kėdainiškiai nesiruošė nuleisti rankų, kantriai mažino atsilikimą, o trečiajame kėlinyje po dviejų iš eilės Granto Malcolmo tritaškių net persvėrė rezultatą savo naudai – 54:49.

Po trijų kėlinių rezultatas buvo lygus – 56:56. Trečiąjį kėlinį „Nevėžis“ laimėjo 25:11.

Negana to, kėdainiškiai išsišaudė nuo tritaškio linijos ir įpusėjus ketvirtajam kėliniui atitrūko dviženkliu skirtumu – 70:59.

„Neptūnas“ po dviejų iš eilės Tomo Delininkaičio tritaškių dar priartėjo iki vienženklio skirtumo – 65:72, tačiau pakeisti įvykių savo naudai jau pritrūko laiko.

„Neptūnas“: Tomas Delininkaitis 14 (4/6 trit.), Juanas Palaciosas 13 (7 atk. kam.), Renaldas Seibutis 11 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), Simas Galdikas 8, Laimonas Kisielius, Mindaugas Girdžiūnas ir Matas Jucikas po 6.

„Nevėžis“: Malcolmas Grantas 23 (3/5 dvit., 4/6 trit., 5/5 baudos), Roberts Stumbris 14 (6 atk. kam.), Valerijus Lichodejus ir Vaidotas Volkus po 10.

„Neptūnas“ pralaimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 32:41.

„Leidome pažaisti visiems – tiek mūsų jaunimui, tiek patyrusiems žaidėjams. Turbūt žaidėjai per anksti patikėjo pergale ir buvome nubausti. Antroje rungtynių pusėje sustojome, o turnyro šeimininkai – įsibėgėjo ir mums jau nebepavyko jų pavyti. Tokie draugiški turnyrai – labai naudingi. Matome, ko mums trūksta ir kuria linkme reikia judėti į priekį. Matome, kad reikėtų pagerinti gynybą, tačiau tai tik sezono pradžia, tad dar viskas pataisoma, nereikia iškart norėti, kad būtume optimalios sportinės formos. Dirbsime, stengsimės, kad iki pirmųjų oficialių sezono rungtynių atrodytume geriau. Mums trūko Edgaro Želionio, kuris per pirmąsias turnyro rungtynes susižeidė nugarą ir neberungtyniavo. Tikimės, kad nieko rimto ir jis mums artimiausiu metu galės padėti. Rugsėjo 16-17 dienomis per tarptautinį keturių komandų Vlado Garasto taurės turnyrą jau kausimės savo žiūrovų akivaizdoje, „Švyturio“ arenoje, tad kviečiame sirgalius ateiti mūsų palaikyti“, - teigė „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.      

Priminsime, kad „Neptūnas“ sekmadienį rezultatu 95:63 nugalėjo Prienų-Birštono „Vytautą“, o vakar rezultatu 76:65 palaužė Dnipropetrovsko „Dnipro“ (Ukraina) klubą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių