„Neptūno“ kelyje – dominuojančio turko vedina „Dzūkija“

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Neptūnas“ ketvirtadienį namuose priima Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus. Rungtynių vertė didžiulė, nes pergalės atveju Kazio Maksvyčio auklėtiniai sugrįžtų į antrąją poziciją Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate.

Uostamiesčio ekipa pastaruoju metu demonstruoja solidų žaidimą - prieš dvi savaites išvykoje 85:75 įveiktos Pasvalio „Pieno žvaigždės“, o prieš aštuonias dienas klaipėdiečiai šansų nepaliko ir Vilniaus „Rytui“ (89:74).

„Šios pergalės yra svarbios psichologiškai, - tinklalapiui bcneptunas.lt teigė trenerio K. Maksvyčio asistentas Tomas Rinkevičius. - Labiausiai džiugina tas faktas, kad grįžome į rezultatyvų ir puolamąjį žaidimą. Kelios rungtynės iki tol pasižymėjo mažu mūsų rezultatyvumu, puolimas buvo pasidaręs ribotas, o pataikymo procentas iš toli prastas“.

„Neptūnas“ per pastaruosius du mačus vidutiniškai pelnė po 87 taškus, kai tuo metu per trejas rungtynes iki tol, iš kurių dvejos pasibaigė pralaimėjimais, surinkdavo vos po 67,3 taško.

Apskritai šį sezoną klaipėdiečiai vidutiniškai pelno po 85 taškus, o tai yra antras rezultatas lygoje, nusileidžiantis tik Kauno „Žalgiriui“ (vid. 87,7 tšk.). Uostamiesčio ekipa šį sezoną varžovams leidžia pelnyti 78,2 taško, o šis rezultatas yra trečias lygoje, į priekį užleidžiantis tą patį „Žalgirį“ (vid. 70,2 tšk.) bei Vilniaus „Rytą“ (vid. 76,3 tšk.).

„Žiūrint visą sezoną, kaip bebūtų, gerosios mūsų rungtynės ir pergalės buvo tuomet, kai surinkdavome daug taškų, - dėstė T. Rinkevičius. - Žinoma, akcentuojame gynybą, bet mes esame priklausomi nuo gerų momentų puolime, tuomet atsiranda disciplina gynyboje, tampame darnesne komanda. Visi nori turėti geresnes rungtynes puolime, o kai sekasi atakuoti, tai žaidėjai su didesne energija atsiduoda ir gynyboje. Negalime išskirti nei puolimo, nei gynybos, abu sąveikauja tarpusavyje ir yra svarbūs siekiant pergalės“.

Ketvirtadienio „Neptūno“ varžovė - visus tris kartus šį sezoną įveikta „Dzūkija“. Tiesa, paskutinėje tarpusavio dvikovoje Alytuje išsiaiškinti nugalėtojui prireikė pratęsimo. Tuomet efektyviausiai klaipėdiečių gretose rungtyniavo 19 taškų pelnęs bei 23 naudingumo balus surinkęs Jerai Grantas.

„Dzūkija“ su 10 pergalių bei 20 pralaimėjimų šiuo metu LKL čempionate žengia aštuntojoje pozicijoje bei yra praktiškai garantuota dėl vietos atkrintamosiose varžybose. Andrejaus Urlepo komandą nuo septintojoje vietoje esančios Prienų „Skycop“ komandos skiria viena pergalė, o nuo šeštojoje pozicijoje žengiančio Utenos „Juventus“ klubo - trys pergalės.

„Dzūkai propaguoja griežtą bei gynyba paremtą krepšinį, - apie varžovų žaidimą kalbėjo T. Rinkevičius. - Turėsime atsakyti į jų fizinę kovą, turėsime pramušti jų gynybą, nes „Dzūkija“ neduoda lengvų taškų iš po krepšio. Alytiškiai dažnai žaidžia sunkesniu penketu, dviem dideliais žaidėjais aikštėje vienu metu. Svarbu puolime žaisti plačiai, nėra paslaptis, kad „Dzūkija“ mėgsta kažkur rizikuoti, leidžia kažkam atakuoti iš toli, taip patys spausdamiesi arčiau krepšio. Bus svarbu, kaip realizuosime situacijas puolime, ką susikursime patys aplink tritaškio liniją“.

Siekdami pergalės, K. Maksvyčio auklėtiniai privalės pristabdyti „Dzūkijos“ lyderį Keremą Kanterį. Aukštaūgis iš Turkijos tapo sunkiai sulaikoma jėga Lietuvoje. Per 11 žaistų mačų 206 cm ūgio vidurio puolėjas vidutiniškai renka po 18,5 taško, 8,1 atkovoto kamuolio bei 21,3 naudingumo balo. Pagal visus šiuos statistinius rodiklius K. Kanteris ženkliai pirmauja lygoje, tačiau statistinių lyderių topuose nėra reitinguojamas dėl per mažo sužaistų rungtynių skaičiaus.

„Jis įnešė į „Dzūkijos“ puolimą įvairovės, - varžovų lyderį įvertino T. Rinkevičius. - Tai didelis žmogus, galintis žaisti arčiau ir toliau nuo krepšio. K. Kanteris gali žaisti veidu į krepšį, gali atakuoti iš toli. Turkas turi platų puolimo arsenalą, o jei jis žaidžia rezultatyviai, tuomet kelia galvos skausmą kiekvienai komandai. Manau, kad puolime su juo „Dzūkija“ yra įvairesnė komanda, jis tikrai duoda daug naudos“.


Šiame straipsnyje: NeptūnasDzūkijaLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių