„Neptūnas“ turi naują sporto direktorių

  • Teksto dydis:

FIBA Čempionų lygos sezono išvakarėse Klaipėdos „Neptūno“ stovykloje džiugios naujienos - komandos sporto direktoriaus pareigos patikėtos buvusiam neptūniečiui Donatui Zavackui. 

Šis beveik du dešimtmečius profesionaliose krepšinio komandose žaidęs ir didelį patirties bagažą sukaupęs 37-erių klaipėdietis bus puikus pagalbininkas „Neptūno“ komandos direktoriui Artūrui Žaliui.

„Tai Klaipėdos krepšinio žmogus, turintis didžiulį potencialią. Kiekvienas direktorius, atėjęs dirbti į komandą, mato savo vizijas ir strategijas. Noriu stiprinti „Neptūno“ sporto reikalų grandį, tad nusprendžiau pasikviesti šį puikiai krepšinio pasaulyje žinomą veidą, tikrą klaipėdietį ir „Neptūno“ komandos senbuvį. Manau, kad Donatas Zavackas su savo didžiuliu patirties bagažu gali daug prisidėti prie „Neptūno“ komandos kilimo", - situaciją aiškino „Neptūno“ klubo direktorius A. Žalys.

Pats D. Zavackas teigė, kad jam tikra garbė prisijungti savo gimtojo miesto komandos, kurioje ir prasidėjo jo, kaip profesionalaus krepšininko, karjera.

„Juk aš „Neptūno“ komandos marškinėlius apsivilkau 1996 metais, kai man dar nebuvo nė 16-kos metų. Išlikę patys gražiausi atsiminimai. „Neptūnas“ - tai mano pirmoji profesionali komanda, pirmoji meilė, tad džiaugiasi širdis, kad galėsiu dirbti šiame klube. Noriu savo žiniomis, savo patirtimis prisidėti prie šios komandos kilimo į dar aukštesnę pakopą“, - pabrėžė naujasis „Neptūno“ sporto direktorius.

D. Zavackas šešerius metus Pitsburgo (JAV) universitete krimto mokslus, įgijo ekonomikos bakalauro laipsnį ir rungtyniavo studentų krepšinio lygoje (NCAA). Vėliau 203 cm ūgio žaidėjas karjerą tęsė pajėgiuose Lenkijos, Italijos, Prancūzijos, Belgijos, Ukrainos, Rusijos, Latvijos, Vokietijos ir Lietuvos klubuose.

D. Zavackas 2003 m. tapo NCAA „Big East“ konferencijos nugalėtoju, 2009 m. su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa tapo ULEB Europos taurės čempionu, 2009 metais iškovojo Baltijos krepšinio lygos (BBL) ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) nugalėtojų taurę, 2009 ir 2010 metais džiaugėsi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempiono titulais, 2012 ir 2013 m. tapo Latvijos krepšinio lygos (LBL) čempionu.

D. Zavackas "Neptūno" marškinėlius su pertraukomis vilkėjo penkis sezonus: 1996-1998 metais, 2006-2007 metais (žaidė ne visą sezoną) ir 2014-2016 metais.

Jis puikiai žino ir prestižiškiausio Senojo žemyno krepšinio turnyro - Eurolygos skonį. Šiame turnyre jis žaidė su „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ ekipomis. 

„Pats esu užaugęs Klaipėdoje, tad man tikra garbė ginti savo miesto garbę. Patinka ir „Neptūno“ strategija - išsaugoti klaipėdietišką veidą. Per karjerą apkeliavau daug komandų, šalių, tad namo grįžti visada malonu“, - sakė D. Zavackas.

Jis naujas pareigas pradeda prieš itin svarbų „Neptūno“ sezono etapą. Jau antradienį neptūniečiai savo žiūrovų akivaizdoje pradės 2017-2018 metų sezono tarptautinį krikštą – Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Švyturio“ arenoje kils į kovą prieš Prancūzijos čempionus Šalono „Elan“ krepšininkus.

Šių rungtynių antradienį „Švyturio“ arenoje pradžia – 19 val. Tikimasi, kad į šias rungtynes susirinks gausus ir audringas „Neptūno“ sirgalių būrys.


Šiame straipsnyje: Donatas ZavackasNeptūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Neptunas

Neptunas portretas
Valio
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių