„Neptūnas“ nusileido ALBA ekipai ir baigė pasirodymą Europos taurės turnyre

  • Teksto dydis:

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkams nepavyko prasibrauti į Europos taurės turnyro aštuntfinalį. Dainiaus Adomaičio auklėtiniams kelią į šias neregėtas aukštumas galėjo atverti pergalė Berlyne prieš aštuonis kartus Vokietijos čempione bei tiek pat kartų Vokietijos taurės laimėtoja Berlyno „Alba“, tačiau visgi klaipėdiečiai šias rungtynes pralaimėjo rezultatu 62:76.

Prieš šią dvikovą "Albos" strategas minėjo, kad vokiečiams tai bus "Mirk arba gyvenk" rungtynės, kadangi atveria kelius tęsti žygį Europos taurės rurnyre. "Alba" su 3 pergalėmis užsigarantavo kelialapį į aštuntfinalį.

Neptūniečiai 2016 m. sausio 13 dieną Klaipėdoje "Albos" ekipą nugalėjo rezultatu 73:65, tačiau Vokietijoje pakartoti pergalingo rezultato nepavyko.

Klaipėdiečiai rungtynes pradėjo prasčiau – 2:12 ir nuolat buvo besivejančiųjų vaidmenyje. Tiesa, pirmajame kėlinyje buvo pavykę priartėti vos iki 2 taškų, antrajame – iki 4 taškų, tačiau po tokių akimirkų vokiečiai vis blykstelėdavo ir atstatydavo dviženklį pranašumą. Ketvirtajame kėlinyje kelis kartus buvo pavykę sumažinti skirtumą iki 10 taškų ir buvo sužibusi viltis, jof dar viskas įmanoma, tačiau neptūniečiai neišvengė klaidų ir teko susitaikyti su pralaimėjimu.

ALBA: Robertas Lowery - 24, Ismetas Akpinaras - 13, Draganas Milosavljevičius - 11.

„Neptūnas“: Danielis Ewingas - 17, Jerai Grantas (8 atk. kam.) ir Travisas Baderis - po 10,Donatas Zavackas – 9 (7 atk. kam.), Arnas Butkevičius – 6, Vytautas Šarakauskas – 5, Martynas Mažeika – 3, Arvydas Šikšnius – 2. 

Laurynas Beliauskas ir Trentas Plaistedas taškų nepelnė. Gilvydas Biruta aikštėje nepasirodė, o Mindaugas Girdžiūnas vis dar gydosi riešo lūžį.

Kaip bebūtų, reikia pripažinti, kad "Neptūnas" Europos taurės turnyre šį sezoną kovėsi išties garbingai – iš viso iškovojo net aštuonias pergales ir užtildė visus skeptikus, kurie teigė, jog „Neptūnas“ bus tarsi patrankų mėsa. Pirmajame Europos taurės etape neptūniečiai iškovojo net 6 pergales ir tik per plauką netapo pogrupio nugalėtojais – užimta antra vieta. Europos taurės turnyro „Last 32“ etape Klaipėdos atstovai iškovojo dvi pergales - sugebėjo nugalėti ne tik "Albą", bet ir tituluotąjį Salonikų "Arį" (72:68). Be to, kaip reikiant buvo pasipriešinta turtingajai "Emporio Armani" ekipai: Klaipėdoje pralaimėta paskutinę sekundę vos 1 taško skirtumu - 73:74, o Italijoje - 8 taškų skirtumu - 71:79.

„Neptūnas“ baigė pasirodymą šiame tarptautiniame turnyre ir dabar galės visą dėmesį sutelkti Lietuvos pirmenybėms – „Tete-a-Tete Casino-LKL“. Artimiausias LKL rungtynes neptūniečiai žais vasario 13 dieną (šeštadienį) 17 val. Pasvalyje su vietos „Pieno žvaigždėmis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Modis

Modis portretas
Chebryte žaidė kaip su nuplikytom rankom.nu baisiai viskas atrodė.nereikia isradineti dviračių. .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių