„Neptūnas“ įveikė uteniškius ir į LKL pusfinalį pateko tiesiausiu keliu

  • Teksto dydis:

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ tęsia pergalingą žygį - į „Tete-A-Tete Casino – LKL“ pusfinalį pateko tiesiausiu keliu.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai ir trečiose ketvirtfinalio rungtynėse 87:69 nukovė Utenos “Juventus” ekipą ir seriją laimėjo sausu rezultatu 3:0, rašo portalas bcneptunas.lt.

“Neptūnas” trečiąją LKL ketvirtfdinalio serijos dvikovą “Švyturio” arenoje, šiltai palaikomas savų sirgalių, pradėjo galingai nusiteikęs – po Chriso Loftono tritaškio ir Mindaugo Girdžiūno baudos metimų trūktelėjo į priekį – 5:0, o jau ketvirtąją rungtynių minutę Po Mindaugo Kačino dėjimo komandas jau skyrė dviženklė persvara - 13:3.

Visgi netrukus uteniškiai sužaidė atkarpą 10:0 ir išlygino rezultatą – 13:13.

Tada vėl atakų šou ėmė demonstruoti neptūniečiai: tritaškį smeigė Arnas Butkevičius, tuoj pat tolimą šūvį pridėjo į aikštę žengęs jaunasis Klaipėdos ekipos talentas Laurynas Beliauskas, po taiklią ataką surezgė Danielis Ewingas ir Jerai Grantas bei klaipėdiečiai vėl atstatė dviženklį pranašumą - 25:15.

Į didžiąją pertrauką komandos iškeliavo “Neptūnui” pirmaujant 45:37.

26 dvikovos minutę “Juventus”, daugiausiai Vaido Čepukaičio ir Jamaro Diggso pastangomis, priartėjo iki minimumo – 54:55.

Tuoj pat po tritaškį smeigė M. Girdžiūnas, Ch. Loftonas ir Arvydas Šikšnius, du kartus po krepšiu taškus pelnė J. Grantas ir “Neptūno” sirgaliai vėl galėjo ramiau atsikvėpti – 68:56. Nuo tos akimirkos uteniškiams iki vienženklio skirtumo priartėti nebepavyko, o neptūniečiai 20 taškų persvarą - 87:67 ir akivaizdžiai smaginosi savo sirgaliams demonstruodami greitą ir gražiomis atakomis paremtą krepšinį.

Priminsime, kad pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes neptūniečiai šeštadienį Klaipėdoje laimėjo rezultatu 93:75, o antradienį Utenoje pergalę šventė rezultatu 78:57.

“Neptūnas”, LKL ketvirtfinalyje iškovojęs trečiąją iš eilės pergalę, nusipelnė papildomų poilsio dienų prieš pusfinalio seriją. Čia jų dvikovoje iki trijų pergalių laukia Kauno “Žalgirio” ir Alytaus “Dzūkijos” poros nugalėtojas. Šiemet Eurolygoje puikiai kovoję ir LKL čempionate akivaizdžiai dominujantys Kauno “Žalgirio” krepšininkai serijoje pirmauja 2:0 ir tikėtina, kad jau penktadienį Kaune iškovos trečiąją pergalę ir kelialapį į pusfinalį.

Pagal tokį scenarijų, pirmosios LKL pusfinalio serijos rungtynės vyktų gegužės 13 dieną (šeštadienį) Kaune, antrosios rungtynės “Švyturio” arenoje – gegužės 16 dieną (antradienį), trečiosios – gegužės 19 dieną (penktadienį) Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių