„Neptūnas“ FIBA Čempionų lygos turnyre įveikė ir lenkus

  • Teksto dydis:

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ FIBA Čempionų lygos turnyro C grupėje pirmąjį ratą baigė pergale – „Švyturio“ arenoje rezultatu 66:63 nugalėjo "Rosa Radom" ekipą iš Lenkijos, rašo "Neptūno" klubo interneto svetainė bcneptunas.lt.

Klaipėdiečiai, savo sąskaitoje turintys 6 pergales ir patyrę vos 1 pralaimėjimą, toliau išlieka vienvaldžiais grupės lyderiais.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai dvikovą su lenkais pradėjo įspūdingai – po Jerai Granto dėjimo, vėliau jo rezultatyvios atakos, Martyno Mažeikos ir Vytauto Šarakausko tritaškių trūktelėjo į priekį – 10:0. Pirmąjį kėlinį klaipėdiečiai laimėjo taip pat dviženkliu skirtumu – 16:6.

Tačiau antrajame kėlinyje „Neptūnas“ ėmė strigti puolime ir lenkai, į priekį tempiami Jordan‘o Callahan‘o ir Gary Bell‘o, ne tik pasivijo, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai – 25:22. Po dviejų kėlinių svečiai 2 taškais buvo priekyje – 31:29.

Trečiajame kėlinyje tritaškių šou pademonstravo Omari Johnson‘as ir Martynas Mažeika bei „Neptūnas“ vėl trūktelėjo į priekį – 41:35.

Visgi, viskas ketvirtajame kėlinyje lenkai buvo perėmę iniciatyvą į savo rankas ir kurį laiką 2-4 taškais pirmavo. Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 3,5 min. Jerai Grantas tritaškiu metimu išvedė „Neptūną“ į priekį - 57:56. Netrukus prie tritaškio linijos varžovus prasižengti privertė ir tris baudos metimus realizavo „Neptūno“ legionierius Jimmy Baronas – 60:56.

Dar po kelių akimirkų neptūniečiai buvo nubausti nesportine pražanga, tačiau jau kitoje aikštės pusėje klaipėdiečius gelbėjo Omari Johnsono taiklus tritaškis – 63:58. Neptūniečiai pergalės iš rankų nebepaleido iš šventė pergalę.

Šias rungtynes Klaipėdoje stebėjo su žiniasklaida bendravo FIBA Čempionų lygos vykdomasis direktorius Patrick‘as Comninos‘as. Jis per rungtynių pertrauką buvo pakviestas į „Švyturio“ arenos vidurį ir „Neptūno“ klubo valdybos pirmininkas Vytautas Lygnugaris jau įteikė specialią „Neptūno“ dovaną – gintarinį vairą.

Artimiausias FIBA Čempionų lygos rungtynes „Neptūnas“ žais gruodžio 6 dieną (antradienį) 19 val. „Švyturio“ arenoje su Ušako „Sportif“ ekipa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių