Nematomas MVP: kas nutiko S. Curry?

Dviejų pastarųjų NBA sezonų naudingiausias krepšininkas Stephenas Curry išnyko tada, kai jo labiausiai reikėjo – ketvirtosiose NBA Vakarų konferencijos finalo rungtynėse.

„Golden State Warriors“ gynėjas pataikė vos 6 metimus iš 20, suklydo 6 kartus ir jo atstovaujama ekipa beviltiškai 94:118 nusileido Oklahomos „Thunder“ bei serijoje iki keturių pergalių atsilieka 1-3.

S. Curry šiame mače pramesdavo metimus, kurie jam iki tol buvo visiškai įprasti – laisvus tritaškius ar prasiveržimus po krepšiu. Tai paskatino kalbas, kad galbūt gynėjas nėra visiškai sveikas, tačiau tokius spėjimus po dvikovos paneigė Oklando klubo strategas Steve'as Kerras.

„Jis nėra traumuotas. Taip, jis grįžo po kelio traumos, bet šiandien jis tiesiog sužaidė labai blogas rungtynes. Tai nutinka ir geriausiems krepšininkams“, – sakė S. Kerras.

„Thunder“ strategas Billy Donovanas neskubėjo prisiimti nuopelnų dėl geros gynybos prieš lygos MVP.

„Tiek jis, tiek Klay Thompsonas puikiai meta, o mes dirbame iš visų jėgų, kad apsunkintume jų metimus. Nenoriu sakyti, kad mes puikiai gynėmės, nes jie abu nuostabiai atakuoja krepšį ir gali bet kada mus užpulti, kaip šiandien trečiajame kėlinyje užpuolė Klay“, – aiškino B. Donovanas.

K. Thompsonas trečiajame kėlinyje pelnė 19 taškų iš eilės ir priartino savo komandą iki 74:80, tačiau tai nepadėjo „Warriors“ perlaužti rungtynių.

„Warriors“ nesulaukė solidesnio indėlio ir iš Draymondo Greeno. Pastarasis antras rungtynes iš eilės buvo lyg šeštasis „Thunder“ žaidėjas.

D. Greeno +/- rodiklis ketvirtajame serijos mače buvo -30, o per dvejas pastarąsias rungtynes jo rodiklis yra -73. Tai – blogiausia dvejų rungtynių atkarpą NBA lygoje nuo 2000 metų, kai buvo pradėtas skaičiuoti +/- rodiklis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių