NBA arenose garsiai skambės ir lietuvių pavardės

Trejomis rungtynėmis Indianapolyje, Majamyje ir Los Andžele praėjusią naktį prasidėjo 68-asis Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionatas, o jame dalyvausiantys du Lietuvos krepšininkai į aikštes išbėgs šiandien.

Startas – savo arenose

Donato Motiejūno atstovaujama Hjustono "Rockets" komanda savo arenoje susikaus su Šarlotės "Bobcats" krepšininkais, o Toronto "Raptors" ekipa, savo gretose turinti Joną Valančiūną, taip pat namuose – su Bostono "Celtics".

Parengiamuoju laikotarpiu "Raptors" laimėjo šešias rungtynes iš septynių, tačiau ekspertai jiems prognozuoja sunkią kovą dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Paradoksalu, tačiau netgi šiuolaikinių technologijų prikimštoje JAV koją gali pakišti paprasti dalykai: paskutinė "Raptors" kontrolinė dvikova su Milvokio "Bucks" baigėsi pirmojo kėlinuko viduryje, nes, sutrikus vėdinimo sistemai, rungtyniauti ant slidaus Milvokio arenos parketo tapo ypač pavojinga.

Jameso Hardeno ir Dwighto Howardo vedama "Rockets" komanda laimėjo šešerias ikisezonines rungtynes ir patyrė vos vieną nesėkmę.
Hjustono klubo taikinys – NBA superfinalas, o vis svarbesnio vaidmens Kevino McHale'o taktinėse schemose tikisi ir P.Motiejūnas, praėjusį sezoną kelis kartus paskolintas "Rockets" antrinei ekipai.

Pirmoji J.Valančiūno ir D.Motiejūno akistata – lapkričio 11-ąją Hjustone.

Čempionai – favoritai

NBA apžvalgininkų nuomone, Majamio "Heat" krepšininkai turėtų apginti čempionų titulus. Floridos valstijos ekipai tai būtų trečiasis iš eilės triumfas ir ketvirtasis per 25-erių metų klubo istoriją.

Nukarūnuoti LeBroną Jamesą ir jo kompaniją ypač stengsis Čikagos "Bulls" vyrukai, praėjusį sezoną nuo Majamio komandos nukentėję Rytų konferencijos pusfinalyje. Po traumos atsigavus lyderiui Derrickui Rose'ui, čikagiečių ambicijos patrigubėjo. Be to, "Bulls" – vienintelė NBA komanda, laimėjusi visas ikisezonines rungtynes. Paskutinį kartą taip "buliai" buvo įsismaginę 1992-aisiais, kai dar karaliavo legendinis Michaelas Jordanas.

"Mes jų nemėgstame, jie mūsų irgi nemėgsta. Tai ne paslaptis", – prieš pirmąsias sezono rungtynes su "Bulls" įpūtė aistrų žarijų "Heat" žvaigždė L.Jamesas.

Vakarų konferencijos favoritai – Oklahomos "Thunder", San Antonijaus "Spurs", Los Andželo "Clippers" klubai.

Pakeitė finalo formatą

Šiemetis sezonas neapsieis be naujovių – nuspręsta pakeisti didžiojo finalo serijos formatą.

Iki šiol aikštės pranašumą turėjusi komanda pirmąsias dvejas rungtynes žaisdavo savo arenoje, kitas trejas – svečiuose, o jei dar prireikdavo, likusias dvejas rungtynes – vėl namuose.

Nuspręsta sugrąžinti senąjį serijos formatą (2-2-1-1-1). Taip nutarė NBA komandų vadovai. Be to, finalininkams bus suteikta papildoma poilsio diena tarp šeštųjų ir septintųjų serijos rungtynių.

Senojo formato buvo atsisakyta 1984-aisiais, kai NBA vadovu tapo Davidas Sternas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių