Naujųjų sutikimui rengsis krepšinio aikštėje

Gruodžio 27- 29 d. Kaune vyks tradicinis krepšinio turnyras. Jame jėgas išmėgins vaikų ir jaunimo komandos iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos ir Suomijos. Jau 7 metus vykstančiose varžybose kausis net 18-os klubų atstovai. Jie grumsis 3-iose amžiaus grupėse. Jauniausieji rungtyniaus 2003 metų gimimo grupėje, vyresni - 2000 metų, o 1997 metų – jaunių grupėje.
Nors varžybų favoritais laikomi šeimininkų A.Sabonio mokyklos atstovai, jiems konkurencijos netrūks.

Vien ko verti į Kauną atvykstantys garsiojo Maskvos CSKA klubo auklėtiniai. Be to, iš Rusijos atvažiuos ir Sankt Peterburgo, Tulos, Samaros, Kaliningrado ekipos. Dvi komandas deleguos latviai – Rygos VEF ir DSN. Jiems bei Suomijos Vantos miesto jauniesiems krepšininkams iššūkį mes stipriausios Lietuvos krepšinio mokyklos – Vilniaus Š.Marčiulionio, Klaipėdos V.Knašiaus ir kitos.

Pasak turnyro organizatoriaus Giedriaus Blockio, varžybose yra dalyvavę garsių Europos klubų „Valencia“ ir Berlyno ALBA jaunieji žaidėjai. Galimybėmis atsiųsti savo pamainą į Kauną šiemet domėjosi ir Izraelio krepšinio grandas Tel Avivo „Maccabi“.

„Planų turėjo ir „Maccabi“, ir Italijos klubai, bet daug kam koją pakišo išbrangę Kalėdinių skrydžių bilietai. Nepaisant to, dalyvių sudėtis tikrai pajėgi, tad lietuviams nebus lengva įrodyti mūsų mokyklos pranašumą“, - teigė organizatorius.

G.Blockio žodžiais, turnyrą prieš 7 metus jis su bendraminčiais sugalvojo todėl, kad tuo metu labai trūko tarptautinio lygio renginių sportuojantiems vaikams.

„Pradedantiesiems krepšininkams neužtenka vien treniruotis. Jie turi įgyti ir varžybinės patirties, tad tokie turnyrai būtini ugdant pamainą aukščiausio lygio ekipoms“, - kalbėjo jis.

Turnyras A.Sabonio krepšinio centre prasidės gruodžio 27-osios rytą, o baigsis 29-ąją popiet.


Šiame straipsnyje: krepšinisSabonio taurė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių