Naudingiausiu LKL savaitės žaidėju išrinktas „Neptūno“ puolėjas

  • Teksto dydis:

Galingas Juano Palacioso sugrįžimas į Lietuvą leido jam tapti naudingiausiu Lietuvos krepšinio lygos pirmosios savaitės krepšininku. Kolumbietis spindėjo ryškiausiai praėjusią savaitę ir padėjo Klaipėdos „Neptūnui“ po dvejų rungtynių karaliauti turnyro lentelėje.

„Neptūnas“ reguliarųjį sezoną pradėjo pergalėmis prieš „Šiaulius“ ir Kėdainių „Nevėžį“, o J.Palaciosas buvo pagrindinis pergalių kalvis.

206 cm ūgio puolėjas vidutiniškai pelnė po 20 taškų, atkovojo po 7,5 kamuolio ir atliko po 4,5 rezultatyvaus perdavimo. 32 metų kolumbietis pataikė 16 dvitaškių iš 28.

„Man tai didelė garbė, – lkl.lt pripažino J. Palaciosas, prieš tris sezonus atstovavęs Vilniaus „Lietuvos rytui“. – Pradėti sezoną dviem pergalėmis – puikus komandos pasiekimas.“

J.Palaciosas per rungtynes su „Nevėžiu“ surinko 33 naudingumo balus, prieš „Šiaulius“ – 21.

„Džiaugiuosi būdamas su šiais komandos draugais, – sakė J. Palaciosas, į Lietuvą atvykęs po sunkios traumos praėjusį sezoną. – Asmeniškai įdėjau labai daug darbo, kad po traumų atsidurčiau čia.“

Į geriausių savaitės krepšininkų penketuką taip pat pateko kitas „Neptūno“ žaidėjas Mindaugas Girdžiūnas, Paulius Valinskas iš Kauno „Žalgirio“ ir du „Lietuvos ryto“ atstovai Rokas Giedraitis ir Martynas Echodas.

M.Girdžiūnas prie dviejų pergalių prisidėjo rinkdamas po 16 taškų, 6,5 rezultatyvaus perdavimo ir 21,5 naudingumo balo.

„Žalgiris“ žaidė tik vienerias rungtynes, o 21 metų P. Valinskas per susitikimą su Alytaus „Dzūkija“ sužaidė geriausias karjeros rungtynes: pelnė 16 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir vos per 21 minutę surinko 23 naudingumo balus.

„Lietuvos rytas“, kaip ir „Neptūnas“, čempionatą pradėjo dviem pergalėmis, ir netikėtu lyderiu per abu susitikimus tapo M.Echodas. 20-metis vidutiniškai žaidė po 17 minučių ir rinko po 21,5 naudingumo balo per susitikimus su Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

206 cm ūgio puolėjas pelnė po 15 taškų, atkovojo po 5,5 kamuolio ir pataikė net 11 metimų iš 12.

Į penketuką pateko ir jo komandos draugas R.Giedraitis: jis prie pergalių prisidėjo vidutiniškai rinkdamas po 13 taškų, po 4,5 atkovoto kamuolio ir po 20 naudingumo balų.


Šiame straipsnyje: Juanas PalaciosasNeptūnasLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių