Namų tvirtovėje kurs pirtį baskams

"Žalgirio" ekipa šįvakar atidaro Eurolygos krepšinio Kaune sezoną. Lietuvos čempionams 2-ajame turnyro ture iššūkį mes Vitorijos "Baskonia" – greičiausią krepšinį Europoje žaidžiantis kolektyvas.

Bėga fantastiškai

"Komanda, kuri galbūt šiuo metu žaidžia greičiausią krepšinį Europoje, kuri tikrai fantastiškai bėga į greitą puolimą po atkovotų ir perimtų kamuolių. Greito puolimo stabdymas, vadinamieji antro šanso taškai bus absoliučiai svarbiausi dalykai. Jeigu daug dovanų nepridalysime, manau, tikrai turime gerus šansus", – apie akistatą su Ispanijos krepšinio atstovais kalbėjo "Žalgirio" strategas Šarūnas Jasikevičius.

Vitorijos ekipa, pernai besivadinusi "Laboral Kutxa", nepriskiriama prie Ispanijos krepšinio milžinų Madrido "Real" ir "Barcelonos", vis dėlto jos praėjusio sezono rezultatai Eurolygos turnyre verti pagarbos.

Lėtai įsibėgėję ir grupėje pasiekę 6 pergales bei patyrę 4 pralaimėjimus baskai savo raumenis pademonstravo "Top 16" etape. Vitorijos ekipa laimėjo 9 mačus iš 14-os ir į atkrintamąsias varžybas žengė iš 2-osios vietos F grupėje. Ketvirtfinalio serijoje 3:0 sutriuškinę Atėnų "Panathinaikos", baskai pateko į finalo ketvertą, kuriame liko ketvirti.

Pavojingiausias – italas

Tiesa, po jų masteliais itin sėkmingo sezono Vitorijos klubo vadovai pakeitė ne tik pavadinimą. Į kur kas turtingesnį Stambulo "Anadolu Efes" persikėlė komandos pergalių kalvis Velimiras Perasovičius. 51-ų metų trenerio iš Kroatijos pėdomis pasekė ir pernykščiai lyderiai. Vidurio puolėjas Ioannis Bourousis ir įžaidėjas Mike'as Jamesas išvyko į "Panathinaikos", kitas gynėjas Darius Adamsas pakėlė sparnus į Kiniją.

Netektis Ispanijos ekipa kompensavo solidžiais pirkiniais. "Baskonia" sukirto rankomis su NBA rezultatyvumu spindėjusiu italu Andrea Bargnani. 213 cm ūgio vidurio puolėjas garsėja ne tik gebėjimu rinkti tašku iš po krepšio, bet ir šūviais iš tolimesnių distancijų. Savo meistriškumą A.Bargnani įrodė jau per pirmąsias šio sezono Eurolygos rungtynes, kuriose Vitorijos klubas savo aikštėje 85:84 išplėšė pergalę iš Stambulo "Anadolu Efes". Italas, pademonstravęs pavydėtiną taiklumą, per 25 min. surinko 26 taškus.

Kitas to paties NBA klubo "Brooklyn Nets" buvęs narys – įžaidėjas Shane'as Larkinas pridėjo 9 taškus, 5 rezultatyvius perdavimus ir 4 atkovotus kamuolius.

Pastebimi ir senbuviai

Tarp jų įsiterpė klubo senbuvis iš Gruzijos Tornikė Šengelija, pelnęs 16 taškų ir sugriebęs 9 kamuolius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių