Mūšį su „Neptūnu“ vokiečiai įvardija kaip „mirk arba gyvenk“

Klaipėdos „Neptūnas“ šiandien Berlyne sužais bene svarbiausias sezono rungtynes – Klaipėdos krepšininkai paskutinėse Europos taurės „Last 32“ etapo J grupės rungtynėse Vokietijos sostinėje susitiks su vietos ALBA ekipa.

Tiesa, norint išsikapstyti iš sudėtingos situacijos grupėje, „Neptūnui“ būtina ne tik pergalė Vokietijoje, bet ir Manto Kalniečio atstovaujamos Milano „Emporio Armani“ komandos sėkmė rungtynėse su Salonikų „Aris“.

Visgi savų šansų dar nėra praradusi ir ALBA ekipa. Sašos Obradovičiaus kariauna taip pat turi 2 pergales ir 3 pralaimėjimus ir pergalė jiems atvertų kelią į turnyro aštuntfinalį.

Šių rungtynių svarbą akcentavo ir pats Berlyno klubo strategas S. Obradovičius. Specialisto teigimu, žūtbūtinėse rungtynėse jo auklėtiniai nebegali kartoti praeities klaidų.

„Tai yra mirk arba gyvenk rungtynės abiems komandoms, todėl norint pasiekti kitą Europos taurės etapą mums bus būtinas ir fanų palaikymas. Patekimas toliau mums būtų didelė sėkmė. Prieš „Neptūną“ žaisti nėra lengva ir visi pastarieji rezultatai tai tik įrodo.

Visi tie žaidėjai yra patyrę ir žinantys, ką reiškia rungtyniauti sunkiose situacijose. Klaipėdoje pralaimėjome dėl itin prasto pataikymo. Šį kartą neturime pasikliauti savo metimais, reikia galvoti, kaip susikurti progas gerai ginantis“, – kalbėjo S. Obradovičius.

Tuo tarpu ALBA gynėjas Ismetas Akpinaras antrino savo treneriui, prisimindamas, jog iš panašių situacijų jo atstovaujama komanda jau yra išsikapsčiusi.

„Mes tikrai tikimės mirk arba gyvenk rungtynių, nes tai bus svarbiausias sezono mačas. Kartą prieš „Neptūną“ jau žaidėme, o tokiose sudėtingose situacijose jau esame atsidūrę anksčiau ir sėkmingai iš jų išsikapstę. Tikimės, kad tai padarysime ir šiame mače, o tam esame pasiruošę atiduoti savo širdis ir sielas“, – kalbėjo vokietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių