Mokinio ir mokytojo akistata – išretėjusiomis „Juventus“ gretomis

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Utenos arenoje įvyks dvikova, kurioje akis į akį susitiks vienas geriausių Lietuvos krepšinio trenerių Antanas Sireika bei jo mokiniu vadinamas Žydrūnas Urbonas.

Dar būdamas krepšininkas, Ž.Urbonas daugybę metų rungtyniavo A.Sireikos vadovaujamame „Šiaulių“ klube, o pastaruosius du sezonus patirties sėmėsi būdamas A.Sireikos asistentu „Juventus“ ekipoje. Vienas prieš kitą tiesioginėje dvikovoje šie strategai stos pirmą kartą gyvenime.

Artėjančias rungtynes abi komandos pasitinka būdamos identiškoje padėtyje turnyro lentelėje. Tiek „Juventus“, tiek „Šiauliai“ per dvylika turų iškovojo po tris pergales ir dalijasi 8-9 turnyro lentelės pozicijas.

Abi ekipos panašios ir tuo, jog laimėjo paskutines rungtynes prieš FIBA pertrauką. Šiauliečiai namuose 104:95 nukovė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o uteniškiai taip pat savo aikštelėje 92:79 įveikė Alytaus „Dzūkiją“.

Prieš šeštadienio rungtynes Ž.Urbonas veikiausiai turėjo bandyti prisijaukinti A.Sireikos frazę „kuo blogiau, tuo geriau“, kadangi dėl įvairių priežasčių šeštadienį „Juventus“ gretos bus gerokai išretėjusios.

Savo komandai padėti negalės kapitonas Arvydas Šikšnius, kuris jau antra savaitė gydosi antibiotikais, treniruotės metu čiurną stipriai pasisuko Dovis Bičkauskis, kuris į aikštelę geriausiu atveju grįš po savaitės.

Dėl Kinijos krepšinio federacijos neveiksnumo išduodant paleidžiamąjį raštą debiutuoti „Juventus“ gretose negalės ir naujokas Kenny Gainesas, nors dar ketvirtadienį atvyko į Uteną ir yra pasirengęs rungtyniauti.

Reikia nepamiršti, jog kiek anksčiau sudėtingas traumas gavo Laurynas Samėnas ir Tautvydas Paliukėnas, o Jonas Zakas šeštadienį rungtyniaus NKL čempionate.

Dėl šių aplinkybių šeštadienį uteniškiai ant parketo pasirengę išrikiuoti vos septynis krepšininkus bei jaunąjį Ugnių Nikitiną, kuris savaitės viduryje prisijungė prie „Juventus“ treniruočių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių