A. Milaknis nuo „Žalgirio“ neatitolo: žiūrėjau visas Eurolygos rungtynes

  • Teksto dydis:

Vienas geriausių snaiperių Lietuvos krepšinyje Artūras Milaknis grįžta ten, kur praleido didžiąją dalį savo profesionalo karjeros. 30-metis 195 cm ūgio krepšininkas, praėjusiame sezone pirmąjį sykį rungtyniavęs užsienyje, pasirašė naują trejų metų sutartį su Kauno „Žalgirio“ klubu.

„Svarbiausia buvo komandos noras susigrąžinti mane, – interviu su „Žalgiris TV“ kalbėjo žaidėjas. – Buvau išvykęs į Rusiją, pažiūrėjau, kokios sąlygos ten ir kokios čia. O Kaune sąlygos tobulėja ir gerėja. Taip pat mane viliojo naujoji Eurolygos sistema. Susidėjo vien tik pliusai. Nekilo jokių kitų minčių.“

Rungtyniaudamas Rusijos Kazanės UNIKS klube Milaknis Europos taurės turnyre rinkdavo po 6,9 taško, o VTB Vieningoje lygoje krepšininko vidurkis buvo šiek tiek geresnis – po 7,8 taško. Sezonas už Lietuvos ribų, anot paties žaidėjo, neatšaldė susidomėjimo „Žalgirio“ rezultatais ir komandos žaidimu.

„Žiūrėjau kiekvienas „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje. Galbūt tik ne visada pavykdavo stebėti LKL susitikimus, – teigė krepšininkas. – Šarūnui Jasikevičiui tapus vyriausiuoju treneriu, naują žaidimo braižą įdiegti nuo pirmų dienų buvo sunku, o vėliau viskas keitėsi ir tai matėsi. Galbūt treneriui trūko žmonių – išpildytojų. Tiesa, dabar treneris susirinko tokius žaidėjus, kurie išpildytų jo reikalavimus aikštėje.“

Netrukus A. Milaknis su „Žalgirio“ ekipa pradės pasiruošimą naujojo sezono iššūkiams. Vienas svarbiausių – debiutas naujojo formato Eurolygos turnyre. Dar 2014-2015 m. sezone Kaune praleidęs krepšininkas savo taikliais tritaškiais Eurolygoje padėjo ekipai prasimušti į „Top 16“ etapą.

Artėjant naujajam išbandymui stipriausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre, užduotis kovojant dėl pergalių bus dar sunkesnė. Sustiprėjęs turnyro formatas, anot paties A. Milaknio, nežada būti lengvu pasivaikščiojimu nei vienai komandai.

„Sezonas turėtų būti įdomus. Bus daug rungtynių ir žaisime su visomis stipriausiomis komandomis. Anksčiau būdavo turnyro grupių burtai ir laukdavome, su kuriomis komandomis teks rungtyniauti. Dabar tų vadinamų silpnesnių komandų nebėra. Nėra ir tokių komandų, kurios atėjo iš atrankos. Visos 16 komandų bus aukšto lygio ir visos ekipos stiprinasi. Kiekvienos rungtynės bus iššūkis tiek „Žalgirio“ arenoje, tiek išvykoje“, – tikino A. Milaknis.

Nors sezonas Rusijoje krepšininkui nebuvo rožėmis klotas, A. Milaknis pasirengęs atversti naują savo karjeros puslapį ir sugrįžti į sėkmingo žaidėjui 2014-2015 m. sezono lygį. Minėtame sezone krepšininkas Eurolygoje rinkdavo po 10 taškų ir tritaškius realizuodavo net 46 procentų tikslumu.

„Jeigu neturėsi vilčių ar motyvacijos, reiškia atėjo laikas sustoti žaisti. Ko jau ko, o motyvacijos šiemet man tikrai netrūksta, noriu sugrįžti į tą lygį, kuriame buvau. Praėjęs sezonas nesusiklostė taip, kaip aš norėjau. Noriu įrodyti sau ir kitiems, kad dar galiu žaisti“, – teigė A. Milaknis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių