Metus baigė pralaimėjimu čempionams

Artipilnėje "Žalgirio“ treniruočių salėje penktadienį aidėjo emocingi šūksniai.

Ten 2016-uosius užbaigė Kauno „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai. Lietuvos čempionų dubleriai paskutiniame metų mače po atkaklios kovos 66:78 nusileido Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) lyderei Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“.

Nors NKL čempionų titulus ginantys suvalkiečiai laimėjo dviženkliu rezultatu, o mačo eigoje pirmavo ir triuškinamai, dvikova jiems nebuvo lengva. Tiesa, rungtynių pradžia svečiams nieko bloga nežadėjo. Juolab, kad Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai į aikštę žengė stipriausios sudėties, o „Žalgiris-2“ ekipai negalėjo padėti jos lyderis Gytis Masiulis. Naudingiausias ir rezultatyviausias visos NKL žaidėjas nežaidė dėl čiurnos traumos.

Tarsi, patvirtindami prognozes svečiai iškart truktelėjo į priekį ir pirmąjį kėlinį laimėjo triuškinamai 21:7. Vis dėlto kauniečiai įrodė, kad ne veltui yra viena labiausiai progresuojančių lygos komandų ir jų pastaroji šešių iš eilės pergalių serija nebuvo atsitiktinė.

Lauryno Biručio, Kristupo Žemaičio bei kitų vaikinų dėka šeimininkai atsitiesė ir ėmė pamažu tirpdyti skirtumą. Iki antrojo kėlinio pabaigos iš triuškinamos „Sūduvos-Mantingos“ persvaros liko tik vienaženklė 38:29, o baigiantis trečiajam kėliniui ekipas skyrė vos minimalus skirtumas 52:51. Prie to prisidėjo ir vieno Marijampolės ekipos lyderių Aurimo Kiežos pašalinimas. Šis puolėjas viename epizodų šiurkštokai sustabdė varžovą ir buvo nubaustas nesportine pražanga. Po kurio laiko jis įsivėlė į konfliktą su žalgiriečiais ir sulaukė dar vienos analogiškos bausmės. Pasitarę arbitrai nurodė marijampoliečiui palikti aikštelę.

Svečiai, audringai palaikomi juos atlydėjusių sirgalių, susitelkė ir pažėrė tolimų metimų seriją. Po jos NKL čempionai vėl šovė į priekį 15:2 ir pelnytai laimėjo. Nugalėtojams 22 taškus pelnė ir 14 kamuolių atkovojo Marius Valukonis. Jo oponentas po krepšiais L.Birutis surinko 15 taškų ir 15 atkovotų kamuolių. Marijampolės ekipai kaunietis Rytis Juknevičius pelnė 12 taškų, Antanas Udras 11. „Žalgiris-2“ gretose pastebimas buvęs Kristupas Žemaitis surinko 14, Ignas Sargiūnas 12, Martynas Varnas 11 taškų.

„Sūduva-Mantinga“ su 20 laimėjimų ir 4 nesėkmėmis lieka vienvalde NKL lydere. Žalgiriečiai su 12 pergalių ir 11 pralaimėjimų metus baigė turnyro lentelės viduryje – 7-oje pozicijoje iš 14 galimų. Nuo jų nedaug atsilieka kita Kauno komanda – KTU. Studentai su 9 laimėjimais ir 15 nesėkmių lieka 9-ti.

2017-uosius žalgiriečiai pradės sausio 5-ąją, kai savo aikštėje priims „Telšius“. Vėliau jų laukia jaunimo Eurolygos atrankos turnyras Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių