M. Nicola: svarbiausias mačas – trečiadienį, apie „Žalgirį“ galvosime ketvirtadienį

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Lietuvos rytas“ trečiadienį namų arenoje pradės atkrintamųjų varžybų kovas Europos taurėje. Į Lietuvos sostinę atvyksta gerą sportinę formą demonstruojantis Izmiro „Pinar Karsiyaka“ klubas iš Turkijos.

„Lietuvos ryto“ strategas Marcelo Nicola tiki, kad rungtynėms pavyko pasiruošti gerai, o svarbiausia užduotis – apsiginti nuo galingą puolimą demonstruojančių turkų atakų.

– Kokios jūsų mintys prieš artėjantį Europos taurės mačą? – žurnalistai pasiteiravo „Lietuvos ryto“ stratego.

– Laukia tikrai sunkios rungtynės. „Pinar Karsiyaka“ finišavo pirmi savo grupėje ir žaidžia gerą sezoną. Jie laimėjo prieš Eurolygos komandas – „Anadolu Efes“ ir „Fenerbahce Ulker“. Izmiro komandos žaidėjai labai pasitiki savo jėgomis, bet mes tikrai būsime pasiruošę ir susikoncentravę. Turime sužaisti geras rungtynes namuose, o tada galvosime apie išvyką į Turkiją.

– Kokį įspūdį palieka „Pinar Karsiyaka“ krepšinis?

– „Karsiyaka“ turi penkis legionierius starto penkete. Du iš jų žaidė „Lietuvos ryte“ praeityje. Jie žaidžia labai laisvą krepšinį puolime. Turkai pelno daug taškų, jei nebūsime pasiruošę tinkamai gintis – turėsime rimtų problemų. Turėsime žaisti kietą krepšinį, o gynyba bus pagrindinis faktorius.

– Ar „Lietuvos ryto“ ginklas – ilgesnis atsarginių žaidėjų suolelis?

– Negalvoju apie tai, jog turime didesnę rotaciją. Visi turime dirbti savo darbą. Taip, mūsų rotacija yra gera ir tai svarbu, tačiau svarbiausia yra intensyvumas. Jei išeisime su tinkama energija – viskas bus gerai. Kiekvienas, kuris išeis į aikštelę turi atiduoti 100 procentų jėgų.

– Ar jau buvo rungtynių, kuriose jautėte tą energiją, kurios tikitės iš žaidėjų?

– Trumpose atkarpose jau mačiau tą energiją, kurios norėčiau visada. Rytoj mums ji bus reikalinga visas 40 minučių. Kiekvienas taškas bus labai svarbus. Vienas taškas gali lemti, ar žengsime tolyn, ar iškrisime iš turnyro.

– Koks įgytas pranašumas rytojaus rungtynėse jus tenkintų?

– Jie turi pranašumą, nes atsakomąsias rungtynes žais namų arenoje. Klausiate, kokiu skirtumu reikia laimėti? 100 taškų (juokiasi).

– Ar Kšištofas Lavrinovičius bus pasirengęs mačui?

– Kšištofas dalyvaus treniruotėje ir žiūrėsime, kaip jis jausis. Manau, kad viskas bus gerai.

– Jums svarbesnis mačas rytoj, ar su „Žalgiriu“?

– Rytojaus rungtynės yra pačios svarbiausios. Man visada svarbiausias mačas yra artimiausias. Apie „Žalgirį“ galvosime ketvirtadienį. Jei pralaimėsime rytoj, galime iškristi iš Europos taurės, o šis turnyras mums itin svarbus.

– Kieno sprendimas buvo atsisveikinti su Kirilu Natiažka ir ar komanda gali sulaukti pastiprinimo?

– Taip nutarėme pasitarę su klubo vadovais. Nežinau ar pasipildysime naujais žaidėjais, registruoti juos galime iki penktadienio, tad sprendimą reikės priimti greitai.

– Izmiro ekipa jau žaidė su kitu Lietuvos klubu – „Neptūnu“. Ko pasimokėte iš Klaipėdos ekipos?

– Matėme tuos mačus ir kitas „Karsiyaka“ rungtynes Turkijos taurėje bei lygoje. Analizavome jų puolimą. Kaip ir sakiau, jie žaidžia su dideliu pasitikėjimu ir turi žaidėjų, kurie Izmiro komandoje žaidžia ne pirmus metus ir gerai jaučia vienas kita.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių