M. Kalnietis: žengėme žingsnį atgal (komentarai)

Nors Europos čempionatui besiruošianti Lietuvos rinktinė mače su suomiais pratęsė draugiškų rungtynių pergalių seriją, žaidėjai ir treneriai džiaugsmu netryško.

"Tai buvo prasčiausios mūsų rungtynės", - neslėpė 5 klaidas padaręs rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis.

"Paskutinė mūsų ataka turėjo būti visai kitokia. Gavosi tikras chaosas. Nuo trenerio gavome velnių, kad neįvertinome varžovų. O visai be reikalo. Suomiai sumaniai dalinosi kamuoliu, o mes atrodėme blankūs ir viską darėme per jėgą.

Neįvykdėme trenerių nurodymų.  Nemažą atsakomybės dalį dėl sugriuvusio žaidimo prisiimu aš. Taip žaisti tiesiog negalime. Tai buvo prasčiausios mūsų rungtynės. Šiandien žengėme žingsnį atgal. Turime geriau pajusti vieni kitus, laiku priimti tinkamus sprendimus. Nepastatėme gerų užvarų. Varžovai mus privertė žaisti nepatogų krepšinį, o mes tam pasidavėme. Jaučiu trenerio pasitikėjimą. Jeigu per daug galvosiu apie šias rungtynes – išprotėsiu. Rytoj laukia rungtynės su Rusijos rinktine. Viešbutyje surengsime video peržiūrą ir rengsimės laukiančiai dvikovai", - mintis dėstė M. Kalnietis.

17 taškų pelnęs Linas Kleiza akcentavo nepavykstantį žaidimą „du prieš du“ ir perdavimų kokybę.

“Suomija tikrai labai įdomi komanda, jie žaidžia visiškai kitaip, nei dauguma kitų rinktinių. Jie išnaudojo savo stipriąsias puses – tritaškius metė 50 proc. taiklumu. Žinome, ką reikia daryti toliau. Rytoj laukiame dar vienos dvikovos. Gavau nesportinę pražangą, tačiau NBA lygoje tokios pražangos nefiksuotų. Šiandien žaidimas buvo labai kietas. Jie mus stumdė ir neleido pasinaudoti užtvaromis. Nors mano sportinė forma gerėja, tačiau ir vėl pramečiau iš tokių situacijų, kuriose privalau pataikyti.

Turime žaisti paprasčiau. Kai gynyba prieš mus dvigubinama, turime surasti laisvą žmogų. Tačiau tai nebuvo pagrindinė problema. Daugiausiai nerimo kelia nepavykstantis žaidimas „du prieš 2“. Tame derinyje yra labai daug neišnaudotų galimybių. Perdavimus turime atlikti daug profesionaliau – ne į kojas“, - kalbėjo L. Kleiza.

18 minučių aikštėje praleidęs Adas Juškevičius pritarė komandos draugams: „Treneris gerai pasakė, kad į aikštę atėjome tik pasiimti pergalės. Jie mus tiesiog bombardavo tritaškiais ir taip pajuto pasitikėjimą savimi. Ankstesnėse rungtynėse man asmeniškai sekėsi nelabai gerai. Šiandien turėjau sėkmingą atkarpą, Tai man labai svarbu psichologiškai“, - dėstė įžaidėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių