M. Kalnietis: labai linkiu savo draugams titulą iškovoti jau šiandien

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ jau šiandien gali iškovoti aštuntąjį iš eilės „Betsafe–LKL“ pirmenybių titulą. Sėkminga kauniečių serija prasidėjo 2011-aisiais, o tuomet „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjo ir Mantas Kalnietis, dabar principinių varžovų batalijas pagrindinėje sezono serijoje stebintis iš šalies.

M. Kalnietis gimtojo miesto komandoje su pertraukomis praleido septynerius metus bei savo kolekcijoje turi keturis „Betsafe–LKL“ čempionų žiedus. „Žalgiryje“ karjerą pradėjęs 31-erių kaunietis džiaugiasi už savo miesto komandą bei linki jai seriją užbaigti jau šiandien.

„Tai pasidarė maloniai nuobodus dalykas, – apie galimą aštuntąjį „Žalgirio“ titulą paeiliui kalbėjo M. Kalnietis. – Žinoma, visi laukia, kad finalas greičiau pasibaigtų. Labai linkiu savo draugams titulą iškovoti jau šiandien.“

Penktasis ir galbūt paskutinis „Betsafe–LKL“ finalo serijos mačas vyks Kaune šiandien 18 val. 50 min., susitikimą tiesiogiai transliuos BTV televizija, rungtynes galėsite matyti ir LKL.LT platformoje.

– Kokį įspūdį palieka finalo serija?

– Finalas iš tikrųjų yra atkaklesnis, nei tikėjausi. Galvojau, kad „Žalgiriui“ bus lengviau. Reikia pripažinti – „Lietuvos rytas“ žaidžia gerą ir protingą krepšinį, tačiau manau, kad „Žalgiris“ daugiau kovoja su savimi ir labiau priklauso nuo to, kaip jiems pavyks patiems susitvarkyti.

– Kokios priežastys lemia, kad „Žalgiris“ stringa?

– Manau, kad visos tos priežastys yra kartu – nuovargis, žaidimas birželio pabaigoje, geras vilniečių žaidimas. Nereikia atmesti, kad „Lietuvos rytas“ demonstruoja tikrai gerą krepšinį. Matosi, kur atakuoja, žaidžia protingai, su mintimi. Kitas dalykas – „Žalgiris“ sužaidė jau virš 80 rungtynių, sezonas ištęstas kaip niekada. Manau, kad tai yra labiau psichologinis, nei fizinis krūvis. Žmonės pateko į Eurolygos finalinį ketvertą, grįžta iš jo ir turi toliau kankintis. Atrodo, kad turi perlipti per save. Stengiasi, bet ne visada pavyksta. Žinoma, prie „Žalgirio“ žaidimo prisideda ir „Lietuvos rytas“. Visos priežastys eina kartu, kad vyksta tokia serija.

– Ar ankstyvas „Lietuvos ryto“ nurašymas galėjo motyvuoti sostinės ekipą?

– Nemanau, kad tokie spėliojimo ir vertinimo faktoriai veikia komandą. Tos prognozės yra antraeilinis dalykas po krepšinio, kad spauda turėtų ką rašyti, o žmonės turėtų ką skaityti – tai normalu. Aš nemanau, kad krepšininkai labai žiūri į tas prognozes. „Lietuvos rytas“ yra užsivedęs, kovingas, alkanas ir, nepaisant to, kad „Žalgiris“ yra geresnė komanda, keliuose mačuose matėsi, kad to tuo alkanumu ir noru vilniečiai pranoksta kauniečius.

– „Žalgirio“ komandoje iššauna vis kiti ginklai. Ar gili rotacija yra pagrindinis jų ginklas šioje serijoje?

– Kauno komandos pranašumas pirmiausia yra tas, kad žaidėjai užsigrūdino Eurolygoje. Žaidė tuose mačuose, kur kiekviena detalė ir smulkmena reiškia labai daug. Pagal patyrimą ir lygį „Žalgiris“ tikrai yra daug geresnė komanda. Manau, kad ilgose serijose tai išlenda ir rezultatas šiuo metu yra toks, koks ir turėtų būti.

– Ar „Lietuvos rytas“ pajėgus sugrąžinti seriją į Vilnių?

– Kol rungtynės neįvyko – šansų visada yra. Tačiau ar pajėgus „Lietuvos rytas“ laimėti triskart paeiliui prieš „Žalgirį“? Tikrai nemanau.

– Ką prognozavote prieš seriją?

– Spėjau panašiai, kaip visi. Tačiau man nepatinka nei spėlioti, nei prognozuoti. Ypatingai apie tai pasakoti žurnalistams (juokiasi). Nes tu nežinai komandos vidaus, jų nuotaikų – dėl to labai sunku pasakyti ir stengiuosi atsiriboti.

– Šioje serijoje daug dėmesio susilaukia Chrisas Krameris. Kaip manote, ar prastą įžaidėjo atakavimą iš toli lemia jau psichologinis fonas?

– Pirmas dalykas – Krameris nėra geras metikas, ypatingai po driblingo. Iš vietos gaunasi dar kaip kada, kiek teko matyti. Kadangi jis yra įžaidėjas, tai jam suteikiama proga mesti į krepšį. Tai turėtų jį erzinti, nes iš jo atimamos geriausios savybės – kurti žaidimą, vadovauti komandai, atlikti perdavimus tiek į vidų, tiek į kampus metikams.

Jei „Žalgiris“ pasirenka logišką opciją duoti Krameriui laisvę atakuoti iš toli, tuo pačiu atkertant komandos draugus nuo jo perdavimų, tai veikia ne tik patį įžaidėją, bet ir visą komandą, negalinčią žaisti savo įprasto žaidimo. Krameris gavo opciją atakuoti – pabandė kartą, antrą, trečią, metimai ne tik, kad neįkrito, bet ir buvo toli nuo tikslo. Manau, kad tai smogia ir per psichologiją. Taip yra išsimušama iš savo komforto zonos ir darosi vis sunkiau.

– Ar Kevinas Pangosas mintimis iš tiesų jau yra Barselonoje?

– Vėlgi labai sunku pasakyti. Pirmas dalykas, nežinau, ar jo kontraktas su „Barcelona“ yra faktas. Antra – kaip tai jį veikia. Tai individualu. Galėčiau pasakoti apie save, o kaip kitam žmogui atrodo – gali būti daugybė priežasčių. Labai sunku pakomentuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių