M. Grigonis: noriu patirti tai, ką kiekvienais metais patiria žalgiriečiai

  • Teksto dydis:

Lietuvos čempionai tęsia pasiruošimo naujajam sezonui darbus. Kauno „Žalgiris“ sudarė trejų metų sutartį su į Kauną sugrįžtančiu Mariumi Grigoniu.

198 cm ūgio gynėjas užaugo Kaune ir 2012 bei 2013 m. su dublerių ekipa dukart iškovojo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) bronzą. „Žalgirio“ sistemoje ugdytas M.Grigonis gana anksti pradėjo legionieriaus karjerą ir būdamas vos 19 metų pasuko į Ispaniją, o dabar sugrįžta į gimtąjį miestą ir debiutuos Eurolygos varžybose.

„Grįžti namo visada yra gera. Jaučiuosi patobulėjęs ir kiekvienais metais stengiuosi žengti žingsnį į priekį. Namai, Eurolyga ir gera „Žalgirio“ organizacija – šios priežastys man greitai padėjo priimti sprendimą. Visada turėjau uždavinį grįžti į „Žalgirį“ ir dabar labai dėl to džiaugiuosi“, – kalbėdamas su „Žalgiris TV“ teigė M.Grigonis.

Lietuvos rinktinės narys prisiminė, kad 2012–2013 m. sezone jau buvo apsivilkęs pagrindinės komandos marškinėlius, o dabar nekantraudamas laukia galimybės atstovauti Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamai komandai.

„Tiesą sakant, vieneriose rungtynėse jau buvau išbėgęs ant „Žalgirio“ arenos parketo su pagrindinės komandos marškinėliais, bet tada dar nebuvau tam visiškai pasiruošęs. Dabar tikiu, kad viskas bus kitaip. Man skambino Š.Jasikevičius, tad žinau, kokia rolė manęs laukia. Tiesiog noriu patirti tai, ką kiekvienais metais patiria žalgiriečiai“, – kalbėjo 24-erių gynėjas.

2013 m. palikęs „Žalgirio“ dublerių ekipą M.Grigonis metus rungtyniavo antroje Ispanijos lygoje, o kitus tris sezonus praleido pajėgiausiame Ispanijos čempionate, kur atstovavo Manresos ICL ir Tenerifės „Iberostar“ komandoms.

Su Tenerifės komanda 2016–2017 m. sezone M.Grigonis tapo FIBA Čempionų lygos nugalėtoju ir buvo išrinktas naudingiausiu finalo žaidėju.

Praėjusiame sezone M.Grigonis persikėlė į Vokietiją. Berlyno ALBA gretose jis rungtyniavo Europos taurės turnyre, kur vidutiniškai pelnydavo po 11,7 taško, atkovodavo po 3,1 atšokusios kamuolio, o tritaškius mesdavo 48 proc. taiklumu.

Vokietijos čempionate kaunietis padėjo Berlyno ekipai pasiekti nacionalinio čempionato finalą, kuriame tik po itin atkaklios serijos nusileido Miuncheno „Bayern“ krepšininkams.

Praėjusią savaitę su Lietuvos rinktine M.Grigonis sužaidė dvejas pasaulio čempionato atrankos rungtynes. Artimiausias kelias savaites jis skirs poilsiui, o liepos pabaigoje dalyvaus Kauno „Žalgirio“ rengiamoje „Žalgiris Professional Camp“ stovykloje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių