Kaunietis M. Grigonis: finišas – neįtikėtinas!

Pirmasis Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Čempionų lygos sezonas buvo dosnus trofėjų ir Lietuvos krepšininkams.

MVP – kaunietis

Tenerifėje (Ispanija) surengtą finalo ketverto turnyrą laimėjo vietos "Iberostar" komanda, kuriai atstovauja ir kaunietis Marius Grigonis.

"Iberostar" krepšininkai pusfinalyje 67:58 įveikė Venecijos "Umana Reyer" (Italija) ekipą, o finale 63:59 – Bandirmos "Banvit" (Turkija) su Gediminu Oreliku.

Nugalėtojams 18 taškų pelnęs ir tris kartus kamuolį atkovojęs M.Grigonis buvo pripažintas naudingiausiu (MVP) lemiamų rungtynių žaidėju.

"Neįtikėtinas finišas! – džiūgavo 23-ejų kaunietis. – Manau, mūsų sėkmę lėmė gerai organizuota gynyba. Mes visi vieningai siekėme pergalės."

"Banvit" legionierius G.Orelikas, finale surinkęs 13 taškų, trylika kartų atkovojęs kamuolį ir atlikęs tris rezultatyvius perdavimus, kartu su Williamu Hatcheriu (Belgrado "Partizan", Serbija), Chrisu Krameriu (Oldenburgo "EWE Baskets", Vokietija), Dušanu Šakota (Atėnų AEK, Graikija) ir Vladimiru Štimacu (Stambulo "Besiktas", Turkija) išrinktas į antrąjį simbolinį geriausių Čempionų lygos turnyro žaidėjų penketuką.

Išsidalijo prizus

Specialiais prizais apdovanoti dar du "Iberostar" ir du "Banvit" žaidėjai.

Į pirmąjį simbolinį geriausių krepšininkų penketuką išrinkti M.Grigonio bendražygiai Aaronas Doornekampas ir Georgias Bogris, tai pat Jordanas Theodore'as iš "Banvit", Zackas Wrightas iš "AS Monaco" (Prancūzija) bei Melvinas Ejimas iš "Umana Reyer".

Naudingiausiu viso Čempionų lygos sezono krepšininku tapo Bandirmos klubo lyderis J.Theodore'as, o geriausiu jaunuoju žaidėju pripažintas "Banvit" gynėjas 19-metis Furkanas Korkmazas.

Trečiąją vietą užėmė "AS Monaco" krepšininkai, mažajame finale 91:77 nugalėję "Umana Reyer" komandą.

Klubai laukia premijų

Čempionų lygos turnyre dalyvavo ir du Lietuvos klubai – Klaipėdos "Neptūnas" bei Utenos "Juventus".

Toliau – iki aštuntfinalio – nužygiavo "Neptūnas", kur uostamiesčio ekipa 61:73 ir 58:52 nusileido Liudvigsburgo "MHP Riesen" (Vokietija).

Uteniškiams kelią į šešioliktuką užkirto Atėnų AEK (Graikija). "Juventus" pralaimėjo abejas rungtynes – 77:78 ir 54:75.

FIBA buvo pažadėjusi varžybų dalyviams premijas. Visiems reguliariojo sezono klubams (jų buvo 32) – po 100 tūkst. eurų, patekusiems į šešioliktuką – dar po 20 tūkst., į ketvirtfinalį – dar po 40 tūkst.

Už pergalę finale "Iberostar" savo biudžetą papildys 340 tūkst. eurų, vicečempionas "Banvit" – 100 tūkst., trečiąją vietą užėmęs "AS Monaco" – 80 tūkst., ketvirtoje pozicijoje likusi "Umana Reyer" – 60 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių