M. Grigalauskytė: smagu grįžti į rinktinę, tai didelė garbė

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Kėdainiuose rinkosi Lietuvos moterų krepšinio rinktinės krepšininkės, kurios pradėjo pasiruošimą 2019 metų Europos čempionato atrankai. Atrankos turnyrą lietuvės pradės lapkričio 11 dieną, 19 valandą, kai Kėdainiuose susikaus su Vengrijos rinktine, o lapkričio 15 išvykoje išmėgins jėgas su Rusijos ekipa.

Prie rinktinės stovyklos nuo pirmosios dienos prisijungė ir puolėja Monika Grigalauskytė.

„Visada smagu grįžti į rinktinę, tai didelė garbė. Jau daug metų išlikęs tas pats branduolys, esame kaip šeima, susirenkame dėl bendro tikslo“, – sakė M.Grigalauskytė.

191 cm ūgio 25-erių metų krepšininkė nacionalinės komandos narė yra nuo 2013 metų ir reguliariai yra kviečiama į rinktinės stovyklą.

„Dėl dabartinės atrankos sistemos visos komandos tampa lygios ir silpnų grupių nėra“, – teigė vidurio puolėja. – Tas sistemos pakeitimas leido į finalinį Europos čempionato etapą patekti komandoms, kurios pateko pirmą kartą ir nepatekti toms, kurios buvo favoritės. Tikiu, kad jeigu žaisime kaip galime ir mokame, tai šįkart ten būsime ir mes.

Žinoma, koją kiek kiša tai, kad visos žaidėjos suvažiuoja iš skirtingų vietų ir turime mažai laiko pasiruošti. Seniau, kai turėjome vieną dominuojantį klubą Lietuvoje, kuriame buvo rinktinės žaidėjų branduolys, viskas būdavo lengviau. Džiugu, kad vėl grįžo treneris M.Šernius, kuris nuolat tobulėja ir nestovi vietoje, kiekvieną sykį su juo dirbdama išmokstu kažką naujo“.

Dėl dabartinės atrankos sistemos visos komandos tampa lygios ir silpnų grupių nėra.

Pati M.Grigalauskytė 2015-2016 metų sezone vilkėjo „UNI Gyor“ komandos aprangą. Būtent su Vengrijos rinktine pirmą mačą žais ir Lietuvos rinktinė.

„Vengrijos čempionato lygos aukštas, žaidžiamas greitas krepšinis, komandos neturi tikrų vidurio puolėjų“, – pasakojo M.Grigalauskytė. – Vengrija daug investuoja į jaunas žaidėjas, šalies čempionate yra taisyklė, kad pirmus du kėlinius aikštėje turi žaisti viena žaidėja, kuri yra iki 20 metų, todėl nenuostabu, kad šiemet jaunimo rinktinės pasiekė gerus rezultatus, jauna yra ir nacionalinė komanda“.

Dabar puolėjos ir vidurio puolėjos pozicijoje galinti žaisti aukštaūgė jau dvejus metus rungtyniauja Lenkijoje. Šiuo metu krepšininkė vilki „Energa Torun“ komandos aprangą, o praėjusiame sezone žaidė „Basket 90 Gdynia“ ekipoje.

„Norėjau likti Lenkijoje, patiko šalis, geras čempionatas, jaučiuosi kaip namuose“, – šypsojosi M.Grigalauskytė. – „Energa Torun“ komandą pasirinkau, nes komanda nusprendė dalyvauti Europos taurėje bei liko treneris Algirdas Paulauskas, kuris mane ir paskatino atvykti“.

Tiesa, šį sezoną kol kas „Energa Torun“ buksuoja. Lenkijos čempionate iškovotos 4 pergalės ir patirtos 3 nesėkmės, o Europos taurėje vos 1 pergalė per 4 rungtynes.

„Didžiausia problema yra traumos, negalime treniruotis pilna jėga, trūksta susižaidimo, nežaidžiame kaip tikra komanda“, – sakė M.Grigalauskytė. – Mūsų tikslas išlieka medaliai, o aš pati noriu prisidėti kuo daugiau. Manau, kad šiuo metu Lenkijos lyga yra viena stipriausių Europoje, yra 10 lygiaverčių komandų, nėra aiškių lyderių, žaidžiami 2 ratai, tai visos rungtynės labai svarbios. Sąlygos žaidimui ir gyvenimui sudarytos puikios, miestas geroje vietoje, kelionės nėra ilgos“.

M.Grigalauskytė šį sezoną Lenkijos čempionate pelno po 12 taškų ir atkovoja po 9 kamuolius, o Europos taurėje pelno po 8 taškus ir sugriebia po 4 kamuolius.

„Esu viena jauniausių žaidėjų, tai įėjus į aikštę turiu įnešti greičio, suaktyvinti gynybą. Niekada nebūnu visiškai patenkinta savo žaidimu, galvoju ką galiu padaryti geriau“, – sakė M.Grigalauskytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių