M. Gecevičiaus rinktinėje nebėra. Kas sekantis? (nuomonė)

Žemiau pateikiame crazysport.lt įkūrėjo įžvalgas apie Lietuvos krepšinio rinktinės žaidimą ir galutinį dvyliktuką.

Vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas nusprendė, jog Slovėnijoje mūsiškiai išsivers ir be bene vienintelio komandoje snaiperio – Martyno Gecevičiaus. Į “Lietuvos rytą” grįžęs gynėjas buvo atkabintas ir dabar liko 14 kandidatų. Atleto išsiuntimas namo tikrai nenustebino. Jei yra žmonių, nuolat skaitančių šią skiltį, turbūt atsimena, jog  M. Gecevičių buvau įtraukęs į šešių “klaustukų” vietą. Paprasčiau – tai buvo krepšininkas, neturintis garantuotos vietos dvyliktuke. Martyno šansai buvo vertinami minimaliai ir tai pasitvirtino. Net jei ir būtų važiavęs į Slovėniją, M. Gecevičius būtų tik trečiasis SG – po R. Seibučio ir M. Pociaus. Kam mūsų komandai tokia prabanga?

Taigi šiuo metu turime dar penkis klaustukus –  A. Juškevičių, T. Delininkaitį, V. Čižauską ir brolius Lavrinovičius. Kiti prie klaustukų lengva ranka įrašytų ir Motiejūną, tačiau aš jo galimybėmis vykti į Slovėniją neabejoju. Jei jau J. Kazlauskas nuspręs atkabinti aukštaūgį, juo bus Kšištofas Lavrinovičius, kuris nėra prastesnis žaidėjas už Donatą, tačiau nebe perspektyvus jaunuolis.  D. Motiejūnas kol kas palieka gana slogų įspūdį, nes nepataiko metimų. Bet puolėjas meta iš gerų padėčių – tiesiog kol kas nepajuto metimo. Be to manau, kad mūsų treneris šiek tiek gudrauja, ištisai laikydamas Donatą toli nuo krepšio. Čempionato metu Donatas gali “netikėtai” pradėti rungtyniauti po krepšiu ir varžovai nebežinos ką daryti. Na, bet čia tik teoriniai pamąstymai. Vertinant D. Motiejūno darbą apskritai, o ne tik metimus – viskas tvarkoje. Vaikis neblogai ginasi ir pasižymi aukštu krepšinio IQ. Lengvai pergudrauja varžovus, sugeba suardyti gynybą perdavimais.

Nepanikuokite, viskas tvarkoje, tiesiog nelaikykite šio NBA žaidėjo nesustabdoma taškų darymo mašina. Šie metai jam bus labiau žvalgybiniai. Man juokinga žiūrėti, kaip po vienų sėkmingesnių rungtynių žaidėjas, ant kurio visi varė, staiga virsta rimtu kandidatu į dvyliktuką. Taip, kalbu apie Adą Juškevičių. Gynėjas įsmeigė pora tritaškių į Suomių krepšį ir pakabino “balioną” J. Valančiūnui – sirgaliams to užteko. Tačiau ar kas atkreipė dėmesį, jog Adas beveik visą laiką žaidė “antru” numeriu ir prametė daugiau metimų nei  pataikė?

O gal kas pastebėjo, kaip apgailėtinai atrodė Lietuvos žaidimas, kai A. Juškevičius aikštelėje atlikdavo įžaidėjo pareigas? Turbūt niekas į tai neatkreipė dėmesio, svarbiausia juk skaičiukai taškų grafoje. Jei atvirai, neįsivaizduoju tokio scenarijaus, kad A. Juškevičius pateks į dvyliktuką. Juk jis atakuojantis gynėjas! Rungtynės su Suomija mano nuomonės visiškai nepakeitė. Kaip įžaidėjas jis atrodė tragiškai ir nenorėčiau to matyti Slovėnijoje. O, kad bus rungtynių, kuriose Adas įmes nemažai taškų, spėjau jau praeitame savo straipsnyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vacys

Vacys portretas
Neliks rinktinėje pasipūtusio Jono Mačiulio ir Vytenio Čižausko, kuris puikus - kol draugiškos rungtynės. EČ jis dar neištemptų....

boo to kaunas1

boo to kaunas1 portretas
tu pats gaidzio skiautere

boo

boo portretas
man asmeniskai Adas geriau nei Vytenis atrodo , jis gali prasiverzti ir ne tik atmest kamuoli , bet ir taskus daryt. Isvis ta fraze "daugiau pramete negu imete" bludesio firmos tauskalelis , paprastai krepsininku taiklumas svyruoja ~50% kai buna geresnes dienos tas taiklumas pagereja, visa tai itakoja netik asmeniniai krepsininko sugebejimai.Autoriui siulyciau paciam krepsini pazaist, o tik poto pamegint parasyt ka nors apie tai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių