LSU krepšininkės – pasaulio trijulių čempionės

  • Teksto dydis:

Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšininkės triumfavo Kinijoje, Siameno mieste, vykusiame FISU pasaulio universitetų trijulių (3×3) merginų krepšinio čempionate.

Lietuvai atstovavo Laura Svarytė, Neringa Skadaitė, Grytė Markevičiūtė ir Greta Tamašauskaitė.

Rasos Kreivytės auklėtinės sekmadienį vykusiame finale rezultatu 21:14 įveikė Kanados atstoves. Kanadietės pusfinalyje įveikė praėjusių metų planetos čempiones iš Kinijos. LSU studentės pusfinalyje rezultatu 16:14 palaužė australes.

„Lietuva, mes Jūsų nenuvylėme. Esame pirmos pasaulyje“, – socialiniame tinkle Facebook rašė LSU trenerė R. Kreivytė.

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) atstovės LSU merginos penktadienį pirmose rungtynėse rezultatu 21:13 įveikė Kinijos „Beijing Normal” universiteto komandą, o šeštadienį rezultatu 18:13 palaužė prancūzes ir rezultatu 21:12 įveikė braziles. Sekmadienio rytą ketvirtfinalyje buvo įveiktos ir Ugandos atstovės.

„Dar kartą įrodyta, kad Lietuvos krepšinio mokykla – viena geriausių pasaulyje. Džiugu, kad mūsų šalies studentės pademonstravo charakterį, valią ir kovingumą bei puikiai reprezentavo ne tik Lietuvos studentiškąjį krepšinį, Lietuvos sporto universitetą, bet ir mūsų šalį, ir visą Europos žemyną. Didžiuojuosi jomis ir sveikinu su nuostabia pergale“, – iškart po varžybų kalbėjo LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

LSKL džiaugiasi, kad turėjo galimybių finansiškai prisidėti prie to, kad merginos išvyktų į Kiniją ir galėtų reprezentuoti mūsų šalį.

Šias pirmenybes pradėjo šešiolika komandų iš Kinijos, Prancūzijos, Brazilijos, Kanados, Tailando, Australijos, Naujosios Zelandijos, Zimbabvės, Ugandos ir Lietuvos.

Kelialapį į planetos pirmenybes LSU merginos iškovojo šių metų liepos mėnesį, kai tapo Kroatijoje vykusiose Europos universitetų žaidynėse (EUSA) merginų trijulių krepšinio turnyro (3×3) nugalėtojomis. Prieš tai jos triumfavo LSKL trijulių krepšinio čempionate.

Be jau minėtųjų pergalių per pastarąjį dešimtmetį, LSKL vadovaujant Rimantui Cibauskui (LSKL prezidentu tapo 2006 metais), studentiškas krepšinis pasiekė išties įspūdingų pergalių: 2007 metais Lietuvos studentų rinktinė Tailande tapo universiados čempione, 2011 metais Kinijoje iškovoti bronzos medaliai, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komanda penkis kartus dalyvavo Europos universitetų krepšinio čempionatuose (2006, 2007, 2008, 2010, 2011) ir visus kartus iškovojo aukso medalius. 2012 ir 2016 metais VDU komanda tapo Europos universitetų sporto žaidynių nugalėtoja, 2014 metais šį titulą iškovojo ir Mykolo Romerio universiteto (MRU) ekipa.

LSKL ekipos nuolat skina pergales tarptautiniuose turnyruose Italijoje, Izraelyje, JAV ir kitose šalyse, taip pat SELL žaidynėse. Dėl šių priežasčių galima teigti, kad Lietuvos studentų krepšinis išgyvena pakilimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių