LSKL: žinomos visos atkrintamųjų varžybų dalyvės

  • Teksto dydis:

Iki Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato pabaigos likus dviem turams jau aiškios visos šešios komandos, kurios tęs kovą dėl medalių.

Tai Klaipėdos universitetas (KU), Kauno technologijos universitetas (KTU), LCC tarptautinis universitetas (LCC), Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), Kauno kolegija (KK) ir Lietuvos sporto universitetas (LSU).

Jau žinoma ir tai, kad tiesioginį kelialapį į pusfinalį iškovojo KU (12 pergalių, 2 pralaimėjimai) ekipa. Ji užima pirmąją vieta ir jau žemiau antrosios vietos nenukris.

Tačiau dar nėra aišku, ar KU taps reguliariojo čempionato nugalėtoju. KU užtenka laimėti vienas iš dviejų likusių rungtynių (žais namuose su ŠU ir LSU) ir klaipėdiečiai tokiu atveju pirmą kartą istorijoje po reguliariojo čempionato įsitaisytų pirmoje turnyro lentelės pozicijoje.

Tačiau klaipėdiečiams ant kulnų lipa ir KTU ekipa. Pastaroji su (12 pergalių ir 3 ptralaimėjimai) įsitaisė antroje pozicijoje, tačiau ją dar iš čia gali išstumti ir VDU ekipa. Taip nutiktų tik tuo atveju, jei KTU pralaimėtų abi likusias rungtynes (žais išvykoje su LSU ir namuose su autsaidere LEU ekipa), o VDU iškovotų abi pergales (žais namuose su LC C ir išvykoje su KK). Tokiu atveju KTU ir VDU turėtų po lygiai taškų, tačiau dėl geresnio tarpusavio santykio aukštesnę poziciją užimtų VDU.

Įtempta kova vyksta dėl 3-6 LSKL turnyro lentelės pozicijų. Čia dar gali įvykti ne viena rokiruotė.

Ankstesniais LSKL sezonais po reguliariojo čempionato kovas dėl medalių tęsdavo tik keturios geriausios ekipos. Pagal naująjį varžybų modelį, po reguliariojo čempionato, kuris baigsis vasario 13 dieną, kovas dėl apdovanojimų tęs šešios ekipos: dvi pirmąsias vietas užėmusios komandos iškovos tiesioginius kelialapius į pusfinalį, o 4-6 vietas užėmusios ekipos tęs kovas ketvirtfinalyje dėl likusių dviejų kelialapių į pusfinalį (3 vieta su 6 vieta, 4 vieta su 5 vieta).

Ketvirtfinalio nugalėtojas paaiškės iš 2 rungtynių (namuose ir išvykoje). Susumavus įmestų, praleistų taškų skirtumą, dvi komandos pateks į pusfinalį. Pusfinalis planuojamas 2017 m. balandžio 24 d. Finalas – 2017m. gegužės 1 d.   

Jau šiandien aišku, kad kovų dėl 2016-2017 metų LSKL čempionų titulo nebetęs Šiaulių universitetas (ŠU), Aleksandro Stulginskio universitetas (ASU) ir Lietuvos edukologijos universitetas (LEU). Jiems paskutiniai du šio sezono LSKL turai – garnės reikalas ir kova dėl aukštesnių turnyro lentelės pozicijų.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių