LSKL: pratęsimų šou ir kirtis praėjusio sezono finalininkams

  • Teksto dydis:

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) I vaikinų grupės čempionato aštuntajame ture pralaimėjimus patyrė abi praėjusio sezono finalininkės – čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai ir vicečempionai Lietuvos sporto universiteto (LSU) atstovai.

Toliau vienvalde čempionato lydere išlieka Klaipėdos universiteto (KU) ekipa, vienintelė nepatyrusi pralaimėjimo kartėlio.  

LCC Klaipėdoje nukovė čempionus

LCC tarptautinio universiteto krepšininkai, treniruojami Mariaus Tamolio, savo žiūrovų akivaizdoje pademonstravo galingą atakų šou ir 19 taškų skirtumu - 104:85 (15:28, 24:21, 34:16, 31:20) nukovė traumų ir ligų išretintus daugkartinius LSKL, Europos studentų čempionus Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkus.

VDU ekipai rungtynių pradžia nieko blogo nežadėjo – Arūno Juknevičiaus auklėtiniai greitai susikrovė dviženklę persvarą – 22:9, o antrojo kėlinio viduryje pirmavo ir 19 taškų skirtumu - 43:24.

Iki didžiosios pertraukos LCC sušvelnino atsilikimą iki 10 taškų – 39:49, o jau 23 susitikimo minutę rezultatas buvo lygus – 54:54. LCC, pagavę sėkmingo žaidimo bangą, nesiruošė sustoti ir sparčiai žengė į priekį – 79:66, 91:73 ir galiausiai triumfavo užtikrintai triumfavo savo žiūrovų akivaizdoje.

LCC komandą į pergalę vedė Mantas Kudys, pelnęs 28 taškus (8/10 dvit., 4/6 trit., 5 atk. kam., 4 rez. perd., 35 naud. balai), Mantas Montvila pridėjo 18 taškų (6 rez. perd.), Vincentas Aleksandravičius – 16 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Valentinas Mikalauskas – 15 (7 atk. kam.), Justas Grikštas (7 atk. kam., 9 rez. perd.) ir Arvydas Kačinas (7 atk. kam.) – po 12 tšk.

Iš VDU komandos išsiskyrė Aurimas Urbonas, pelnęs 19 taškų (12 atk. kam., 7 rez. perd.), Marijus Užupis – 17 (9 atk. kam.), Paulius Danisevičius – 15 (7 rez. perd.), Jokūbas Švambaris – 14, Lukas Grabauskas (10 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Deividas Petravičius (10 atk. kam.) – po 10 tšk.

VDU labai nežymiai laimėjo kovą po krepšiais – 45:42, tačiau dažniau klydo – 19:11.     

„VDU iš pradžių taikliai atakavo krepšį ir mus pasiuntė į šiokį tokį nokdauną. Gerai, kad antroje rungtynių pusėje pradėjome žaisti labiau komandinį žaidimą: dalijomės kamuoliu, draugiškai gynėmės ir varžovus pavyko sėkmingai užpulti. Pataikėme kelis metimus ir tarsi atsirišo krepšys. Taip su ta sėkminga banga ir kovėmės iki rungtynių pabaigos. Džiugu, kad vyrai pademonstravo charakterį, panaikinome 19 taškų persvarą ir dar laimėjome tokiu pat skirtumu. Taigi, įrodėme, kad rezervo turime. Mūsų komandai, kurios sudėtį sudaro RKL žaidėjai, laimėti prieš LKL, NKL krepšininkus nėra lengva, bet dar kartą įrodėme, kad įmanoma. Nukauti daugkartinius Europos ir Lietuvos čempionus – dvigubas džiaugsmas“, - sakė LCC treneris Marius Tamolis.

Dėl šio pralaimėjimo VDU treneris Arūnas Juknevičius pernelyg nesikrimto, kadangi pakeisti įvykius savo naudai pritrūko kariaunos.

„Žaidėjus išretino traumos ir ligos, tad Klaipėdoje kovėmės tik šešiese. Kol turėjome jėgų ir pataikėme, o varžovams nesisekė, tol pirmavome. Kai išseko jėgos, neturėjau variantų, kuo juos pakeisti ir jau nebeatsilaikėme“, - akcentavo VDU treneris.

Klaipėdos universitetas tęsia dominavimą

Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai, treniruojami „Neptūno“ klubo direktoriaus Osvaldo Kurausko, tęsia pergalingą žygį – iškovojo septintąją iš eilės pergalę. Šįkart klaipėdiečiai išvykos rungtynėse rezultatu 84:73 (17:21, 21:14, 28:15, 18:23) nugalėjo Šiaulių universiteto (ŠU) ekipą. 

Du kėlinius vyko apylygė kova, tačiau trečiajame kėlinyje pajūrio atstovai surengė tikrą greitų atakų šou ir susikrovė 20 taškų persvarą – 63:43. Likusi rungtynių dalis buvo tik formalumas.

KU ekipą šįkart į pergalę vedė Ernestas Bružas, pelnęs 24 taškus, Jonas Dumašius pridėjo 20 taškų (8 atk. kam., 5 rez. perd.), Laimonas Remeikis – 11 tšk.

ŠU gretose išsiskyrė Rytis Pipiras, pelnęs 25 taškus (11 atk. kam., 3 rez. perd.), Tadas Pažėra pridėjo 23 taškus, Martynas Plučius – 13 tšk.

Klaipėdiečiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 45:38.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių