LSKL ketvirtfinalyje – E. Ulanovo šou

  • Teksto dydis:

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate sužaistos atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės, po kurių paaiškėjo visi pusfinalio dalyviai.

Paskutiniuosius du kelialapius į pusfinalį iškovojo Lietuvos sporto universitetas (LSU), įveikęs LCC tarptautinį universitetą, ir Vytauto Didžiojo universitetas, atsirevanšavęs Kauno kolegijai (KK).

Priminsime, kad anksčiau laiko be kovos kelialapius į pusfinalį užsitikrino 2016-2017 metų LSKL reguliariojo čempionato lyderiai – Klaipėdos universitetas (KU, 14 pergalių, 2 pralaimėjimai, 1 vieta) ir Kauno technologijos universitetas (KTU, 13 pergalių, 3 pralaimėjimai, 2 vieta).

KU pusfinalyje susitiks su VDU, o KTU grumsis su LSU.

Pusfinalis planuojamas 2017 m. balandžio 24 d. reguliariojo čempionato lyderių (KU ir KTU) arenose. Pusfinalio, mažojo bei didžiojo finalo nugalėtojai paaiškės iš vienerių rungtynių. Kovos dėl medalių planuojamos  2017 m. gegužės 1 d.

LSU dukart nugalėjo LCC

Praėjusio sezono vicečempionai LSU krepšininkai prieš savaitę namuose be didesnės įtampos 18 taškų skirtumu – 95:77 (25:13, 29:23, 29:25, 12:16) nugalėjo LCC tarptautinio universiteto studentus, o šį pirmadienio vakarą jau Klaipėdoje 17 taškų skirtumu – 86:69 (23:16, 12:16, 29:20, 22:15) antrąkart palaužė LCC krepšininkus.

Šįkart pajūrio atstovai itin aktyviai priešinosi du kėlinius. Iš pradžių LCC net pirmavo – 4:1, 10:5, tačiau vėliau iniciatyvą į savo rankas perėmė gilias krepšinio tradicijas turintys Edo Nickaus auklėtiniai – 58:50, 76:60 ir pergalės iš rankų jau nebepaleido.

LSU komandą į pergalę vedė Modestas Žainieriūnas, pelnęs 20 taškų, Taurantas Tamošiūnas pridėjo 18 (5 atk. kam., 7 rez. perd.), Šarūnas Beniušis – 10, Tomas Miškinas ir Kristupas Žemaitis – po 9 tšk.

LCC gretose išsiskyrė 17 taškų (7 atk. kam.) pelnęs Ignas Fiodorovas, Mantas Kudys – 14, Ignas Staponas – 13 (7 atk. kam.), Vincentas Aleksandravičius – 12 tšk.

LCC laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 46:33, tačiau prasčiau atakavo tiek nuo dvitaškio (42 prieš 69 proc.), tiek nuo tritaškio linijos (25 prieš 35 proc.).

„Esu patenkintas vaikinų žaidimu. Susikoncentravome ir antroje rungtynių pusėje atitrūkome bei be didesnės įtampos baigėme rungtynes. Į Klaipėdą vykome neišsaugoti skirtumo, o iškovoti pergalę. Tą ir padarėme. Džiaugiuosi. Mūsų tikslas – prasibrauti į LSKL finalą ir tada mąstyti, kaip toliau ten tęsti kovą. Dabar visos mintys sukasi tik apie pusfinalį. Mūsų laukia rimtas ir ambicingas varžovas – KTU. Bandysime įveikti šį barjerą“, - po rungtynių kalbėjo LSU treneris Edas Nickus.    

LCC komandos treneris Marius Tamolis apgailestavo, kad nepavyko įveikti ketvirtfinalio kartelės, tačiau įžvelgė ir pozityvių dalykų.  

„Praėjusiais metais LSKL reguliariajame čempionate buvome šešti, šiemet – treti. Žengėme didelį žingsnį į priekį. Juk ketvirtfinalyje kovėmės su LSKL vicečempionais, turinčiais gilias krepšinio tradicijas. Varžovas – išties pajėgus. Tokiam varžovui nėra gėda pralaimėti. Juolab, kai LSU atkrintamosioms rungtynėms subūrė NKL geriausius žaidėjus, o mūsų ekipos pagrindą sudaro RKL žaidėjai. Rezultatas – dėsningas“, - aiškino M. Tamolis.

VDU į pagalbą kvietėsi E. Ulanovą

Didesnės ketvirtfinalio aistros virė tarp dviejų Kauno ekipų - čempionų titulą ginančių VDU krepšininkų ir šiemet charakterį demonstruojančių KK studentų.

Pirmajame ketvirtfinalio mače Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai gavo antausį – 94:88 (31:21, 16:27, 18:21, 29:19) nuo namuose rungtyniavusių KK atstovų, tad per atsakomąsias rungtynes jau juokauti nebeketino – į pagalbą pasikvietė net „Žalgirio“ žaidėją Edgarą Ulanovą.

Tai davė vaisių, VDU savo aikštėje atsirevanšavo su kaupu – 100:70 (25:18, 27:24, 26:13, 22:15).

VDU komandos gretose E. Ulanovas aikštėje praleido šiek tiek daugiau nei 29 minutes, per kurias surinko 25 taškus (6/9 dvit., 1/3 trit., 10/10 baudos), po krepšiais atkovojo net 15 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 36 naudingumo balus. Dar iš VDU ekipos išsiskyrė Dominykas Domarkas, pelnės 21 tašką (8 atk. kam., 4 rez. perd.), Laurynas Birutis pridėjo 15, Rokas Valiulis – 9 tšk.

Iš KK komandos išsiskyrė Justas Janulis, pelnęs 19 taškų, Edgaras Rupeika – 13, Augustinas Žilinskas – 12, Giedrius Stankevičius – 11 (11 atk. kam.).

VDU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 47:31 ir rečiau klydo – 11:14.

„Džiaugiamės, kad VDU ekipa mus vertina ir į pagalbą pasikvietė pajėgų Eurolygos žaidėją Edgarą Ulanovą. Mums jį sustabdyti sekėsi sunkiai. Šįkart mums negalėjo padėti du lyderiai – Arminas Kelmelis ir Antanas Bertašius. Du kėlinius daugkartiniams LSKL ir Europos studentų čempionams dar priešinomės gana aktyviai, tačiau vėliau pritrūkome jėgų ir rotacijos. Nepaisant visko, didžiuojuosi Kauno kolegijos vyrais. Jie kovojo iš paskutiniųjų, tiesiog atidavė savo širdis. LSKL sezoną vertinu teigiama, tobulėjame ir judame į priekį“, - po dvikovos kalbėjo KK treneris Rolandas Rakutis.  

VDU treneris Arūnas Juknevičius solidžia pergale pernelyg nesidžiaugė ir sakė, kad toks rezultatas – dėsningas.

„Kaip bebūtų, mes – stipresni ir privalėjome laimėti. Dar kartą lipti ant to paties grėblio būtų išties kvaila. Klausiate, koks jausmas, kad patekome į pusfinalį? Palengvėjo, tačiau kol kas džiaugsmo nesijaučia, tik nuovargis. Gerai tai, kad mums padėjo Edgaras Ulanovas, kuris yra tikras profesionalas ir kovotojas. Jis visada nori laimėti, kur bežaistų: ar kiemo, ar tarpklasinėse ar Eurolygos varžybose. Tas kovingumas ir stumia jį į priekį. Gaila tik tiek, kad kai kurie kiti mūsų žaidėjai yra persisotinę titulų ir į atkrintamąsias LSKL rungtynes pažiūrėjo pro pirštus, manė, kad galima laimėti ir tiesiog išėjus į aikštę. Taip nebūna, visada reikia kovoti. Tik kovotojai laimi skambiausius titulus“, - pabrėžė VDU treneris.          

Pasiteiravus, kaip jis vertina pusfinalio varžovą – KU studentus, A. Juknevičius atsakė: „Klaipėdiečiai šį sezoną demonstruoja aukšto lygio žaidimą. Jų gretose yra gana pajėgių NKL, LKL žaidėjų, kurie dar nėra iškovoję skambių pergalių ir trokšta titulų. Neretai būna taip, kad tas jaunų žaidėjų alkis ir noras suteikia papildomų jėgų, kovingumo ir motyvacijos. Prieš sezono pradžią sakėme, kad mūsų tikslas – apginti LSKL čempionų titulą. Tą ir bandysime daryti. Pažiūrėsime, kaip mums seksis“, - kalbėjo A. Juknevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių