LSKL bronzos medalius iškovojo LSU krepšininkai

  • Teksto dydis:

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) bronzos medaliais pasipuošė Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentai, Kaune vykusiame mažajame finale be didesnio vargo NBA primenančiu rezultatu 116:84 (24:15, 37:23, 26:29, 29:17) nušlavę Vilniaus universiteto (VU) ekipą.

Puikiai žinomo Lietuvos krepšinio trenerio Edo Nickaus treniruojami LSU studentai šįkart žūtbūt siekė atsigriebti už tai, kad neprasibrovė į LSKL didįjį finalą. Priminsime, kad juos pusfinalyje pranoko Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai.

Mažajame LSKL finale LSU jau demonstravo visai kitokį savo veidą, nei pusfinalyje.

Kauniečių kovingumas, disciplina ir noras nugalėti buvo ryškiai pastebimi – dar iki didžiosios pertraukos kauniečiai atitrūko 23 taškų persvara – 61:38 ir visą dvikovos laiką kontroliavo rungtynes.

Praėjusiais metais LSU džiaugėsi vicečempionų titulais, o VU išliko toje pačioje – ketvirtoje – pozicijoje kaip ir pernai.

LSKL mažajame finale LSU gretose pirmu smuiku griežė Tomas Rimša. Jis per 29 minutes pelnė 31 tašką (12/14 dvit., 2/3 trit., 1/4 baudos, 13 atk. kam., 2 rez. perd.) ir surinko 44 naudingumo balus. Rokas Mačiulis prie bronzinės LSU pergalės pridėjo 23 taškus, Žygimantas Jocys – 18 (5/8 trit.), Gabrielius Čelka – 17 (3/4 trit., 8 atk. kam.), Laurynas Balkūnas – 12 tšk.

VU komandą bandė gelbėti Kipras Urbanavičius, pelnęs 24 taškus (3/5 dvit., 6/10 trit., 5 atk. kam., 7 rez. perd.). Vytautas Saulis surinko 20 taškų, Kipras Davidonis – 15 tšk.

LSU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 55:32 ir tritaškius metė net 54 proc. taiklumu (iš 28 tolimų metimų pataikė 15). VU metė 37 tritaškius ir pataikė 12 (32 proc.).

LSU treneris Edas Nickus džiaugėsi pasibaigusiu čempionatu ir pergale.

„Pasibaigė dar vienas LSKL čempionatas. Jis tikrai buvo įspūdingas. Žinoma, pusfinalyje pralaimėjome išties fantastiškas rungtynes sužaidusiam Klaipėdos universitetui. Labai gaila, kad krepšinio klubai nesudaro galimybių geriausiems mūsų žaidėjams atstovauti universitetui, žaidėme be penkių elitinių savo krepšininkų, bet yra kaip yra. Tikrai labai džiaugiuosi iškovota trečiąja vieta“, – po bronzinės dvikovos kalbėjo Edas Nickus.

Netrukus jis pridūrė: „LSKL reguliariajame sezone du kartus nugalėjome Vilniaus universitetą ir man nebuvo abejonių ir dėl šio vakaro pergalės. Žaidimo planas buvo žaisti per centrus ir taip išnaudoti savo pranašumą. Kaip pastebėjote, buvo žaidžiama per Tomą Rimšą. Jam puikiai talkino Kristupas Žemaitis. Aš džiaugiuosi daugeliu savo žaidėjų, kurie viso sezono metu demonstravo gerą krepšinį ir manau, kad ne vienas iš jų turi visas galimybes žaisti aukščiausiame lygyje, o tam stipriai pasitarnauja Lietuvos studentų krepšinio lyga“.

VU treneris Rimantas Kaminskas dėl pralaimėjimo pernelyg nesikrimto ir pasidžiaugė tuo, kad VU pateko į šią krepšinio šventę.

„Vien jau mūsų patekimas tarp keturių stipriausių LSKL ekipų – didelis laimėjimas. Mums būtų buvęs didelis iššūkis kautis su bet kuria komanda. Žinoma, šiandien žaidėme prieš didesnius žmones, prieš geresnio meistriškumo komandą. Ar mes galėjome sužaisti geriau? Žinoma, kad galėjome, tačiau LSU turėjo persvarą priekinėje linijoje, o mūsų vienintelis aukštas žmogus prieš rungtynes gavo traumą, todėl kovėmės kaip galėjome. Na, o kovą dėl medalių paliksime kitiems metams“, – kalbėjo vilniečių ekipos strategas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių