LMKL čempionės turėjo vargo su studentėmis

Kauno „Aisčių-LSU“ ekipa padarė beveik viską, kad sukurtų sensaciją Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL), tačiau šiek tiek pritrūko. Kaunietės paskutinį ketvirtį 20:13 laimėjo ir grąžino intrigą, bet galiausiai 62:68 nusileido lygos čempionei Marijampolės „Sūduvai“.

Paprastą darbo dieną vykusios rungtynės į Kauno „Žalgirio“ treniruočių centrą Petrašiūnuose priviliojo nemažą žiūrovų būrį. LMKL savaitės rungtynėmis išrinkto reginio dalyvės stengėsi pateisinti lūkesčius. Tačiau mačo pradžia intrigos nežadėjo. Viešnios iš Marijampolės ėmė iškart įrodinėti, kodėl jos vadinamos favoritėmis. Pirmąsias 10 min. Tado Stankevičiaus auklėtinės laimėjo įtikinamai – 23:6. Akivaizdus suvalkiečių pranašumas laikėsi ir antrajame kėlinyje. Vis dėlto po ilgosios pertraukos situacija ėmė keistis šeimininkių naudai. Gintarė Jasiunskaitė pataikė tritaškį, po to kitą, iš toli iššovė ir Akvilė Baronėnaitė ir trečiąjį kėlinį kaunietės nors nedaug, bet laimėjo – 18:14.

Įdomiausi dalykai prasidėjo paskutiniame ketvirtyje. Po vienos rezultatyviausių Lietuvos sporto universiteto žaidėjų Kristinos Masionytės tritaškio ekipas teskyrė tik 4 taškai - 58:62. Atrodė, kad tuoj tuoj ir studentės persvers rezultatą. Pastebimai atgijo ir žiūrovai. Vis dėlto viena labiausiai patyrusių „Sūduvos“ krepšininkių Greta Tamašauskaitė įmetė iš arti, legionierė iš JAV Daniele McCray padidino persvarą dar dviem taškais, o kita patyrusi gynėja Neringa Skadaitė vėl atstatė dviženklį pranašumą.

„Aistėms-LSU“ daugiausia taškų pelnė: Kristina Masionytė ir Akvilė Baronėnaitė (3/4 tritaškių, 9 atkovoti kamuoliai) po 15, Klaudija Serkevičiūtė 12.

„Sūduvai“: Greta Tamašauskaitė 13, Lina Mikelevičienė 12, Danielle McCray 11 (14 atk. kam.), Neringa Skadaitė 10.

Marijampolės ekipa pelnytai įsirašė 17-ąją pergalę per 21 mačą ir pavijo čempionate pirmavusias Kauno rajono „Hoptrans-Sirenas“. Šios dvi ekipos savaitgalį susirems Druskininkuose vyksiančiame Lietuvos moterų krepšinio taurės (LMKT) finale. Mače suvalkiečiai išbandė ir naująją legionierę Sidney Nicole Cook. Tiesa, šįsyk aukštaūgė amerikietė niekuo ypatingu nepasižymėjo ir mačą baigė be taškų.

„LSU-Aistės“ su 10 pergalių ir 12 pralaimėjimų rikiuojasi penktos, nuo 4-ojoje pozicijoje žengiančios Klaipėdos „Fortūnos“ atsilikdamos tik 1 pergale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių