LMKL čempionių treneris padėties nedramatizuoja

Trileris Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finale tęsis taip ilgai, kaip tik įmanoma. Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, jei nori apginti čempionių titulus, turės įrodyti savo vertę priešininkių tvirtovėje.

Serijos iki 3 pergalių rezultatas tapo lygus – 2:2, kai garliaviškės šeštadienį savo aikštėje 64:71 nusileido Marijampolės „Sūduvai“. Marijampolietės, šiemet jau spėję triumfuoti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre, iškart pabrėžė neketiną atsisakyti savo pretenzijų į dar vieną sezono titulą. Nepaisant galingo palaikymo, šeimininkės nesugebėjo pasinaudoti savo sienų pranašumu.

Artipilnėje Garliavos sporto centro salėje viešnios iškart užmezgė kovą ir pirmąjį ketvirtį laimėjo minimaliai 21:20. Antrajame kėlinyje „Sūduva“ nemažino apsukų ir dar padidino savo pranašumą. Tačiau 6 taškų persvara ėmė sparčiai tirpti trečiajame ketvirtyje, kuriame Marijampolės komanda sugebėjo sukrapštyti vos 9 taškus. Vis dėlto mačo pabaiga priklausė pretendentėms, kurios išsaugojo pranašumą ir finalo seriją sugrąžino į Marijampolę.

Šeimininkių neišgelbėjo ir rezultatyviausiai žaidusios Gabrielė Gutkauskaitė (18 taškų), Dalia Belickaitė ir Rasa Knyzaitė (po 10 taškų). Viešnių gretose labiausiai išsiskyrė Laura Svarytė. Kaunietė ne tik pelnė 17 taškų, bet ir atkovojo net 19 kamuolių po krepšiais. Po 13 taškų pridūrė Rita Milieškienė ir baltarusė Arina Bilotserkviska.

„Kažkodėl mes labai nepataikėme. Gal tiek daug žiūrovų padarė spaudimą, gal per daug norėjome pabaigti viską“, - po rungtynių gūžčiojo pečiais „Hoptrans-Sirenų“ treneris Linas Šalkus.

„Laimi stipresnis, o šįkart tokia buvo Marijampolės komanda. Tad viskas spręsis lemiamose rungtynėse. Mums reikėtų gal kiek pagerinti gynybą, nors ji nėra labai bloga“, - aiškino strategas.

Pasak vairininko, „sirenos“ labai sunkiai pradėjo sezoną, turėjo įvairiausių bėdų, traumų, bet dabar situacija finale išsilygino ir kaunietėms niekas nėra prarasta.

„Viskas spręsis vienose rungtynėse. Marijampolėje reikia daugiau taiklumo, ko šįkart mums ir pritrūko. Reikia kautis, - ragino treneris. - Kad ir kaip serija pasibaigtų, aš labai didžiuojuosi savo komanda, merginos yra šaunuolės“.

Tuo tarpu „Sūduvos“ ekipai diriguojantis kaunietis Rimvydas Samulėnas finišui iškėlė savas užduotis.

„Nebeturėjome kur trauktis, todėl sakiau panelėms, kad turime griebtis šiaudo, nes kitaip jau bus per vėlu. Šaunuolės merginos, kad atidavė visą širdį ir kovojo. Gal jeigu jos taip būtų kovojusios ir anksčiau, tai rezultatas būtų buvęs kitoks“, - aiškino jis.

„Šįkart neleidome „sirenoms“ taip lengvai žaisti, kaip Marijampolėje, todėl varžovių pataikymo procentas buvo prastesnis. To reikia siekti ir lemiamame mače“, - akcentavo R.Samulėnas.

Lemiamas finalo serijos mačas vyks ateinantį trečiadienį 18 val. Marijampolėje.


Šiame straipsnyje: sirenosLMKLSūduva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių