LMKL čempionių Kalėdos: brangiausios dovanos ir kuriozas prie šventinio stalo

  • Teksto dydis:

Artėjant gražiausiai metų šventei – šv. Kalėdoms – Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionės Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ ne tik siunčia linkėjimus visiems krepšinio gerbėjams, bet ir pasidalino mintimis apie įsimintiniausias dovanas bei šventines akimirkas, šventinius patiekalus ir šeimos tradicijas.

Brangiausia dovana – šventės artimųjų apsuptyje

Daugiausiai savo laiko skirdamos krepšiniui, „Hoptrans-Sirenų“ žaidėjos šventes stengiasi praleisti su artimaisiais. Būtent tai joms – didžiausia dovana.

„Įsimintiniausią dovaną išskirti sunku, bet kiekvieni metai vis kuo nors nudžiugina, kad ir kaip bebūtų – geriausia dovana – buvimas per šventes kartu su artimiausiais žmonėmis“, – teigė garliaviškių puolėja Akvilė Baronėnaitė.

Jai pritarė ir pagrindinė komandos įžaidėja Gabrielė Gutkauskaitė: „Nesureikšminu kalėdinių dovanų, didžiausia dovana man, kad galiu grįžti į namus pas šeimą, nes sezono metu retai gaunu tam progų.“

Visgi 20-mete „Hoptrans-Sirenų“ gynėja Dalia Belickaitė prisiminė vaikystę, kuomet jai didžiausia kalėdine dovana tapo gauta lėlė: „Tikriausiai man labiausiai įsiminė vaikystėje gauta lėlė „Bratz“. Pamenu, kad su sesėmis visos buvome labai laimingos, nes gavome dovanų šias lėles ir galėjome kartu žaisti.“

Tradiciniai patiekalai – ir ant čempionių šventinio stalo

Kaip ir daugelis, šventėms vaišias ruošiančios „Hoptrans-Sirenų“ žaidėjos neišvengia tradicinių patiekalų, o ir pačios noriai juos gamina bei lepina artimuosius.

„Kiekvienais metais stengiuosi pagaminti šventiniam stalui ką nors naujo, tačiau be silkės ir baltos mišrainės neišsisukame“, – šypsojosi komandos kapitonė Kornelija Balčiūnaitė.

Tuo tarpu įžaidėja G.Gutkauskaitė per šventes turi ir jai priklausančią misiją: „Visada per šventes būnu atsakinga už saldaus stalo paruošimą, todėl dažniausiai visus lepinu keksiukais ir sūrio tortu.“

A.Baronėnaitė savo artimuosius taip pat lepina pačios gamintais skanėstais: „Neįsivaizduoju Kūčių stalo be blynų ir pyragėlių su grybais, o Kalėdoms dažniausiai gaminu aguoninį pyragą.“

Šventinės tradicijos ir netikėtas kuriozas

„Per Kūčias traukiame šiaudą iš po staltiesės, keičiamės dovanomis ir vakarop keliaujame į bažnyčia. Įsimintiniausios visuomet būdavo Kalėdų atostogos pas senelius, kurie gyveno vienoje iš brangiausių man vietų – Šakalyje, Šakališkių kaime“, – šeimos tradicijomis dalinosi A.Baronėnaitė.

Gynėjos D.Belickaitės šventes yra paženklinęs ir kuriozas, kurį dabar ji prisimena su šypsena, nors tuomet situacija neatrodė tokia juokinga.

„Kartą prie Kalėdų stalo dalinomės paplotėliais, o aš buvau apsivilkusi ilgą megztinį. Besidalinant megztinis netikėtai prisilietė prie žvakės ir užsidegė. Dabar prisiminus, atrodo smagus ir juokingas nutikimas, bet tuo metu taip nepasirodė“, – šypsojosi krepšininkė.

Visos Kauno rajono ekipos žaidėjos vienbalsiai krepšinio sirgaliams palinkėjo jaukių šv. Kalėdų dar sėkmingesnių Naujųjų metų bei nenustoti palaikyti „Hoptrans-Sirenų“: „Praleiskite šventes jaukiai su mylimais žmonėmis bei nenustokite palaikyti mūsų komandos!“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių