L.Kleiza dėl pralaimėjimo kaltina ir save

Pralaimėjus Makedonijos rinktinei Lietuvos rinktinės lyderis Linas Kleiza buvo linkęs dalį kaltės prisiimti ir sau. Žaidėjas krimtosi dėl pramestų metimų, tačiau optimistiškai žiūrėjo į ateitį ir rado pozityvių dalykų komandos žaidime.

„Norėjome laimėti, tačiau nesigavo. Tai yra proceso dalis, žinome ką turime taisyti. Nepataikėme daug metimų, aš ypač nepataikiau tokių, kokius turiu pataikyti. Padarėme klaidų rungtynių pabaigoje. Rytoj vėl laukia rungtynės, reikia taisyti klaidas, eiti į priekį, ir viskas“, - antrąkart nusileidus makedonams kalbėjo L.Kleiza.

- Akcentavote ne revanšą, o komandos žaidimą?

- Žinoma, norėjome revanšuotis, bet gavosi taip, kaip gavosi. Taip, savo žaidime matome, ką darome gerai, ką blogai ir ką reikia taisyti. Toks jau tas pasiruošimas ir yra.

- Kodėl taip buvo sudėtinga apsiginti prieš tokius derinius, kaip du prieš du?

- Mūsų didžiausia problema ir buvo jų žaidimas du prieš du. Bet suprantate, kad krepšinis yra tuo paremtas. Visi jį daro, visi darys, taip jau žaidžiama. Paprasčiausiai mes žinome, ką darome blogai. Turime žaisti agresyviau. Turi geriau žaisti mūsų vidurio puolėjai, nes tai išmesdavo metimą gynėjas, tai „centras“, ir tai sukeldavo mums spaudimą ginantis. Pirmas blynas buvo prisvilęs.

- O ką darėte gerai?

– Daug gerų metimų, daug kas gavosi puolime. Tų metimų buvo sunku nemesti, kuomet esi laisvas. Aš jų daug nepataikiau, bet jie buvo teisingi metimai, kas juos metė. Jie buvo po gerų perdavimų. Dėl to ir žaidi, kad išmestum būdamas laisvas ir kai pasitaiko proga, reikia mesti. Paprasčiausiai jie neįkrito, trūko agresijos. Baudų mažai metėme.

- Pats atlikote daug metimų. Tai byloja, jog daug derinių statomi jums?

- Nebūtinai. Man buvo suteikta tikrai daug gerų galimybių mesti, tiesiog daug tų metimų neįkrito. Toks krepšinis, aiškinsimės, kodėl. Vienas ar du metimai buvo forsuoti, o kiti – tokie, kurių nelabai gali atsisakyti. Visi stengėsi kuo geriau pasirodyti, kažkas gavosi, kažkas ne. Bet žinote, žaidi agresyviai, žaidi gerai.

- Pagal pavardes makedonai – visai nežinomi.

- Tas ir yra, kad ne pavardės žaidžia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šlamštas

Šlamštas portretas
Gal ne Songaila?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių