LKL už kritiką Š. Jasikevičiui skyrė baudą

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio lygos nuostatus pažeidęs Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius sulaukė bausmių, praneša Lietuvos krepšinio lyga (LKL).

Užfiksuoti du skirtingi atvejai, kai laikinosios sostinės ekipos strategas pažeidė lygos vidines taisykles.

Šių metų birželio trečią dieną, mače tarp „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ Š. Jasikevičius buvo nubaustas dviem techninėmis pražangomis ir diskvalifikuotas iš rungtynių – už tai strategas nubaustas 120 eurų bauda.

Taip pat 500 eurų bauda skirta už nepagrįstos kritikos viešą platinimą. Š. Jasikevičius po rungtynių spaudos konferencijoje pažėrė kritikos lygai ir teisėjų darbui. Pagal lygos nuostatus, klubai ir jų atstovai turėdami priekaištų dėl lygos darbo ir prieš viešai išplatindami kritiką, pirmiausia turi pastabas išreikšti lygos viduje, pateikdami atitinkamus argumentus ir faktus.

„Žalgirio“ klubas Lietuvos krepšinio lygai pateikė rungtynių su „Lietkabeliu“ (2017 05 31) video medžiagą su prašymu paaiškinti tam tikras ginčytinas situacijas. Atitinkamus paaiškinimus birželio trečią dieną, klubo direktoriui Pauliui Motiejūnui pateikė bei video situacijas aptarė LKL teisėjų darbo vertinimo ekspertai.

Pagal lygos taisykles, jei „Žalgiris“ nesutinka su paskirtomis nuobaudomis, klubas gali pateikti apeliacinį skundą LKL drausmės komisijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių