LKL teisėjų direktorius: sirgaliams dažnai trūksta supratimo

  • Teksto dydis:

Paskutinį vasaros savaitgalį geriausi Lietuvos krepšinio teisėjai žinias tobulino Druskininkuose. Čia vyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Teisėjų asociacijos surengtas seminaras, kuriame dalyvavo ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) teisėjaujantis arbitrai.

Trečiadienį teisėjų atstovai dalyvavo diskusijoje su LKL klubų treneriais, kurioje buvo diskutuojama apie taisyklių traktavimo aspektus, leidžiamo kontakto lygį ir būsimo sezono gaires.

Pasak pranešimo, seminaro Druskininkuose metu buvo įvertintas teisėjų bei inspektorių ir sekretoriato darbuotojų pasirengimas artėjančiam LKL sezonui, laikomi fizinio pasirengimo bei teorijos testai.

LKL teisėjų reitingo lyderis Tomas Jasevičius džiaugėsi, kad fizinius ir teorinius testus išlaikė visi lygos teisėjai.

„Šis seminaras Druskininkuose yra vienas pagrindinių teisėjų pasiruošimo renginių. Tai yra labai geras žinių pakartojimas ir patikrinimas. Kalbant apie fizinį pasiruošimą, jis niekada nenutrūksta. Teisėjai visą vasarą sportuoja pagal įvairias programas, yra net sukurta specialių programų būtent teisėjams. Kitas pasiruošimo etapas – komandos pradeda žaisti kontrolines rungtynes ir teisėjai pradeda jose dirbti. Taip jie pamato naujai sukomplektuotas komandas ir įeina į naujo sezono ritmą. Po šio savaitgalio galiu teigti, kad LKL teisėjai naujam sezonui yra pasiruošę puikiai“, – teigė Tomas Jasevičius.

Lietuvos krepšinio lygos čempionate teisėjaujantis arbitrai yra suskirstomi pagal reitingą. Artėjančiame sezone sudarant geriausių teisėjų sąrašą bus atsižvelgiama į ne tik į klubų atstovų, bet ir į inspektorių bei LKL vadovų nuomonę.

„LKL Valdyba posėdžio metu pritarė naujai reitingo sudarymo sistemai, kai trečdalį balsų sudarys rungtynių inspektorių vertinimas, kitą trečdalį – LKL klubų trenerių nuomonę, o kitą trečdalį – LKL vadovų pozicija. Reitingas bus sudaromas du kartus per metus, o geriausiems atiteks ne tik šlovė ir garbė, bet ir paskatinamosios premijos. Septyni geriausi arbitrai gaus nustatyto dydžio priemokas, antram septintukui (8-14 vietos) atiteks 50 procentų dydžio premija. Tikimės, kad klubų treneriai rimtai atsižvelgs į šį reitingą ir išsakys argumentuotą nuomonę. Užsienyje pasitaiko atveju, kai strategai kerštauja konkrečiam teisėjui, nustumdami jį į reitingo galą, kiti tiesiog surašo teisėjus abėcėlės tvarka. Tikimės, kad strategai į tai pažiūrės labai rimtai“, – teigė LKL varžybų direktorius Saulius Samulevičius.

Šiame sezone teisėjų brigadą papildys nauji ir jau matyti veidai. Geriausiu Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) teisėju pripažintas Andžej Urbanovič teisėjaus ir stipriausių Lietuvos klubų dvikovose. Kontrolinių rungtynių metu savo vertę dar galės įrodyti ir Mantas Butvilas bei Žydrūnas Paliušis. Jų galimybes vertins LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis, LKF Teisėjų asociacijos ir LKL vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių