LKL starte – dviprasmiškas vaizdas

Lietuvos krepšinio lygos ("LKL-Betsafe") favoritai raumenis rodo nuo pat starto. Įkandin vicečempiono Panevėžio "Lietkabelio", įtikinamas pergales pirmajame ture įsirašė ir kiti pirmenybių prizininkai.

Nepakako laiko

Nors Kauno "Žalgirio" krepšininkai trečiadienį Alytuje 89:70 nukovė šeimininkę "Dzūkijos" ekipą, Šarūnas Jasikevičius turėjo pretenzijų savo auklėtiniams.

"Laimėjome tai, kad esame dar vieną dieną kartu. Alytuje daug kas nepavyko, sunku įdiegti sistemą, kai neturi pusės komandos. Kasdien vis geriau perprantame vienas kitą. Atsidavimas ir noras yra, tačiau yra ir klaidų, nesusižaidimo, bet dėl to pykti negaliu", – teigė žalgiriečių vairininkas.

"Dzūkijos" krepšininkai į mūšį stojo su nauju vedliu. Vos prieš keletą dienų netikėtai dėl šeiminių aplinkybių iš posto pasitraukus slovėnui Andrejui Urlepui, jo vietą užėmė Nikola Vasiljevas iš Makedonijos, darbavęsis Vilniaus "Lietuvos ryto" trenerių štabe. Ką lems šios permainos, parodys dzūkų rezultatai, bet 25-ąjį LKL čempionatą jie pradėjo ryžtingai. Nors per pirmąjį kėlinį vien "Žalgirio" gynėjas Paulius Valinskas pelnė 11 taškų, dzūkai nepabūgo. Amerikiečio puolėjo Katino Reinhardto 5 taškai paeiliui padėjo šeimininkams netgi laimėti (25:24) pirmąjį kėlinį.

Naujokai – blyškūs

Įsitikinę, kad viena ranka varžovų neįveiks, kauniečiai suaktyvino gynybą ir persvėrė rezultatą savo naudai. Įpusėjus trečiajam ketvirčiui jų pranašumas jau siekė 18 taškų (62:44). Vis dėlto Pauliaus Danisevičiaus ir Pauliaus Petrilevičiaus pastangų dėka "Dzūkija" favoritų persvarą ištirpdė iki vienženklės (65:74). Bet tai buvo viskas, ką šeimininkai įstengė parodyti akistatoje su čempionais.

Nugalėtojams P.Valinskas pelnė 16 taškų. Iš keturių žaidusių naujų legionierių labiausiai pasižymėjo amerikietis Dee Bostas. Bulgarijos pilietybę turintis įžaidėjas per 17 minučių pataikė 3 iš 4 tritaškių ir surinko 13 taškų. Jo tėvynainis Brandonas Daviesas buvo kur kas blyškesnis. 206 cm ūgio vidurio puolėjas per 16 minučių pelnė 3 taškus ir sugriebė 1 kamuolį. Puolėjas iš Prancūzijos Axelis Toupane'as, per 18 minučių prametęs visus tris tolimus šūvius, pelnė 9 taškus, o amerikietis puolėjas Aaronas White'as per 17 minučių surinko 4 taškus ir atkovojo 3 kamuolius.

Šansas jaunimui

Kauniečiams dar negalėjo padėti pagrindinis įžaidėjas Vasilije Mičičius, gavęs keletą dienų atsikvėpti po Europos čempionato, kuriame su serbais iškovojo sidabro medalį.

Nerungtyniaujant vienam potencialių ekipos lyderių Šarūnas Jasikevičius leido pasireikšti ir dublerių ekipos gynėjui Martynui Arlauskui. Septyniolikmetis 197 cm ūgio snaiperis nesutriko ir per 6 minutes spėjo pelnytis savo pirmuosius karjeros taškus elitinėje šalies krepšinio lygoje. Kitas perspektyvus žalgiriečių gynėjas Martynas Varnas buvo išsiųstas semtis patirties į Pasvalio "Pieno žvaigždžių" komandą. 20-metis jau užvakar debiutavo naujojoje ekipoje ir per 17 minučių pelnė 6 taškus.

"M.Varnas jau nemažai pažaidęs NKL, tad jam jau reikėjo žingsnį žengti į aukštesnę lygą. Gauti žaidimo minučių "Žalgiryje" jam sunkoka. M.Arlauskas turės dviejų lygų licencijas. Jei vaikinas toliau eis į priekį tokiais žingsniais, jo ateitis labai šviesi. Viskas tik jo paties rankose", – teigė Š.Jasikevičius.

Vakar LKL čempionatą pradėjo ir pernykštis autsaideris "Šiaulių" klubas bei Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai.

Statistika

Alytaus "Dzūkija"–Kauno "Žalgiris" 70:89 (25:24, 11:19, 18:25, 16:21). K.Reinhardtas 14, A.Šelakovas (5 atk. kam.) ir P.Danisevičius po 10 / P.Valinskas 16 (4/5 trit., 5 atk. kam.), K.Pangosas ir D.Bostas (3/4 trit.) po 13, P.Jankūnas (4/12 dvit., 0/3 trit.), A.Toupane'as (0/3 trit.) ir E.Ulanovas po 9, A.Kavaliauskas, G.Masiulis, A.White'as po 4, B.Daviesas ir A.Milaknis po 3, M.Arlauskas 2.

Vilniaus "Lietuvos rytas"–Pasvalio "Pieno žvaigždės" 102:90 (27:17, 24:24, 28:27, 23:22). R.Carteris 25 (25 min.), M.Echodas 17, R.Giedraitis 15 / N.Balašovas 16 (7 atk. kam.), R.Harrow 14 (7 rezult. perd.), S.Babrauskas 13 (7 atk. kam.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių