LKL savaitės apžvalga: iškalbingas „Žalgirio“ dominavimas ir revanšo metas

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ įtvirtino savo vienvaldystę LKL čempionate, o savaitgalis prasidėjo kerštu pirmojo rato skriaudikams. LKL.lt pristato įdomiausių praėjusios savaitės įvykių apžvalgą.

Dominavimas. Kauno „Žalgiris“ nesulaukė pasipriešinimo ir iš „Neptūno“. LKL čempionai išsivežė nesunkią pergalę iš Klaipėdos 95:67 ir triumfavo jau 14-ąjį kartą iš eilės.

Dar trečiajame kėlinyje „Žalgirio“ pranašumas buvo peržengęs 20 taškų ribą. „Neptūnas“ priešinosi žaliai baltiems tik iki pirmojo kėlinio vidurio.

Nuo artimiausio persekiotojo Panevėžio „Lietkabelio“ Kauno klubas yra atitrūkęs dviem pergalėmis. „Neptūną“ ir „Lietuvos rytą“ žalgiriečiai šį sezoną įveikė visus keturis kartus, vidutiniškai 15,5 taško skirtumu.

Vieninteles rungtynes šį sezoną žalgiriečiai pralaimėjo pirmajame ture „Lietkabeliui“ – dar rugsėjo 22-ąją.

„Sužaidėme labai solidžiai. Susitelkimą buvome praradę tik antrojo kėlinio pabaigoje, bet šiaip, reikalus išsprendėme gana greitai. Vyrai atliko puikų darbą“, – auklėtiniais pasidžiaugė Š.Jasikevičius.

Permainos. „Lietuvos rytas“ atsisveikino su 32 metų įžaidėju Rashaunu Broadusu, kuris du mėnesius dalyvavo Vilniaus klubo peržiūroje. Jo vietą sudėtyje užėmė Joshas Okognonas, kuris sėkmingai įsiliejo į sostinės ekipą.

Penkis tritaškius iš aštuonių pataikęs „Lietuvos ryto“ naujokas rezultatyviausiai prisidėjo prie lengvos pergalės prieš Utenos „Juventus“ 98:81. 30 metų Nigerijos ir JAV pilietybes turintis krepšininkas gali pasigirti trejų rungtynių 17,3 taško vidurkiu. Šiuo metu jis rezultatyviausias visoje „Lietuvos ryto“ komandoje.

J.Okognonas 20 pelnytų taškų ribą peržengė jau antrą kartą – prieš tai įmetė 23 taškus į „Šiaulių“ krepšį, pataikydamas taip pat 5 tritaškius iš 10. Kol kas J.Okognonas pataikė 12 tolimų metimų iš 20 (60 proc.).

MVP. Naudingiausiu „Lietuvos ryto“ žaidėju tapo Artūras Gudaitis, savo pasirodymu prieš „Juventus“ nusipelnęs LKL savaitės MVP prizo.

23 metų „centras” per 21 minutę pelnė 20 taškų, atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo 8 pražangas ir surinko 29 naudingumo balus.

Revanšas. Visos trys šeštadienį žaidusios komandos atsirevanšavo už nesėkmes pirmajame LKL čempionato rate. „Nevėžis“ atsigriebė „Šiauliams“, „Vytautas“ atsikirto „Pieno žvaigždėms“, o „Lietuvos rytas“ atkeršijo „Juventus“ už pralaimėjimą Utenoje.

Siurprizas. Pastaroji savaitė prasidėjo neprognozuotu tritaškių lietumi pirmadienį Alytuje, kurį sukėlė ne kas kitas, o Robertas Javtokas. Paskutinę rungtynių su „Dzūkija“ minutę žalgirietis pataikė du tritaškius iš trijų, taip pasiekdamas asmeninį karjeros rekordą. Per vienerias rungtynes jis dar niekada nebuvo pataikęs dviejų tolimų metimų. Be to, prieš tai per visą karjerą LKL čempionate R.Javtokas tebuvo pataikęs 11 tritaškių.

Netektys. „Dzūkija“ kovos lauke su „Lietkabeliu“ vėl liko ir be vyriausiojo trenerio, ir be naudingiausio žaidėjo. Dėl ligos antrąsias rungtynes iš eilės praleido „Dzūkijos“ vyr. treneris Andrejus Urlepas, taip pat nežaidė ir Karolis Guščikas. „Lietkabeliui“ to užteko – iš Alytaus išsivežė lengvutėlę pergalę 87:67.

„Galime žaisti dar geriau“, – po rungtynių teigė Kazys Maksvytis, kuris neliko sužavėtas prasta susitikimo pradžia, kai „Dzūkija“ laimėjo ketvirtį 25:18.

Nutrūko. Kėdainių „Nevėžis“ pagaliau išsikapstė iš septynių pralaimėjimų liūno. Kėdainiečiai atsirevanšavo „Šiauliams“ ir šventė pergalę 81:74. Tiesa, dėl jos teko gerokai padirbėti – šiauliečiai ketvirtojo kėlinio pradžioje dar buvo priekyje.

„Pergalė buvo reikalinga kaip oras“, – pasidžiaugė Paulius Juodis, „Nevėžio“ pergalės LKL čempionate laukęs nuo spalio 16-osios.

Šiose rungtynėse į „Šiaulių“ rikiuotę po mėnesio pertraukos grįžo rezultatyviausias komandos žaidėjas Asenso Ampimas, per 20 minučių pelnęs 9 taškus ir atkovojęs 6 kamuolius.

Lietus. LKL čempionate – lietingas gruodis. Per „Žaislų lietų“ Lietuvos krepšinio lygoje į nepasiturinčias šeimas „nulijo“ jau 3595 žaislai. Gausiausia žaislų liūtis užklupo Klaipėdą, kur per „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynes ant „Švyturio“ arenos parketo nukrito 2310 žaislų.

„Žaislų lietaus“ akcija įsibėgėja. Lietuvos krepšinio lyga ir pilietiškumą skatinanti organizaciją „Novi Homines“ ragina krepšinio gerbėjus prisiminti ne tik artimuosius, tačiau padėti ir nepasiturinčioms šeimoms bei padovanoti vaikams po žaislą. Jau šešiose arenose žmonės tokiems prašymams neliko abejingi.

„​Žaislų lietaus“ tvarkaraštis:

Gruodžio 17 d. Kaune ir Pasvalyje

Gruodžio 23 d. Panevėžyje

Gruodžio 30 d. Vilniuje



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių