Žalgiriečio debiutą apkartino apmaudi nesėkmė

20-metis Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipos gynėjas Kristupas Žemaitis tapo dar vienu iš sunkiai suskaičiuojamo Prienų-Birštono „Vytauto“ klubo naujokų būrio. Tačiau nauji pirkiniai prieniškių neišgelbėjo nuo netikėtos nesėkmės 56:72 akistatoje su Kėdainių „Nevėžiu“.

Vienas „Žalgiris-2“ ekipos lyderių K.Žemaitis jau senokai baigė sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), tačiau sportinės formos neiššvaistė. Vikrus taikliarankis gynėjas, lydimas gausių aplodismentų, ketvirtadienį žengė ant Prienų sporto arenos parketo. Nors kauniečiui debiutas nebuvo lengvas, jis neliko nepastebėtas.  Per 14-ka aikštėje praleistų minučių jis pelnė 6 taškus. Tikslą pasiekė 2 iš 4 naujoko dvitaškių bei abu baudos metimai.. Taip pat K.Žemaitis atkovojo vieną kamuolį bei atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

Kitas „Žalgiris-2“ lyderis Laurynas Birutis, Prienų klube debiutavęs kiek anksčiau ir gerokai skambiau, šįkart stipriai atsiliko nuo sau įprasto taškų vidurio. Aukštaūgis „centras“ per 15 min. surinko vos 2 taškus, pramesdamas visus 4 dvitaškius, ir sugriebė vos 1 kamuolį. Prieš tai vykusiuose LKL mačuose L.Birutis gerokai peržengdavo dviženklius rodiklius abiejose kategorijose. Iš dalies nesėkmingą žalgiriečio pasirodymą galima paaiškinti agresyviu oponentų žaidimu. „Nevėžio“ aukštaūgiai Paulius Petrilevičius ir Karolis Petrukonis pademonstravo kibią gynybą, o P.Petrilevičius – dar ir rezultatyvų žaidimą puolant. Sunkusis kraštas surinko 14 taškų.

Kėdainiečiams, nors dvikovos pradžioje ir atsilikusiems dešimčia taškų (9:19) pergalę nulėmė įspūdingas legionieriaus iš Kroatijos Ivano Smiljaničiaus pasirodymas. Puolėjas ne tik sugriebė 10 kamuolių „po lenta“, bet ir pelnė 21 tašką. Metimą pajutęs kroatas susmaigstė 5 iš 6 tritaškių bei 3 iš 3 dvitaškių.

Daugiausia šių žaidėjų dėka svečiai trumpam užtildė prieniškių sirgalius, antrajame kėlinyje spurtuodami 19:5. Nors trečiajame kėlinyje šeimininkus kaip įmanydamas gelbėjo buvęs žalgirietis Tomas Delininkaitis, taikliai šaudęs iš toli, jo pastangų nepakako. „Nevėžis“ atitrūko ir paskutinį ketvirtį pradėjo jau turėdamas dviženklę persvarą 55:44. Ją svečiai išlaikė iki pat finalo sirenos.

„Nevėžiui“ pergalė užtikrino ramesnį gyvenimą vengiant paskutinė vietos bei galimo iškritimo iš LKL. Kėdainiečiai su 7 laimėjimais vienu lenkia autsaiderius „Šiaulius“. Paskutiniame reguliariojo sezono mače jie sekmadienį išvykoje susikaus su Utenos „Juventus“, o šiauliečiam, šiandien nė iš tolo 71:93 neprilygusiems Kauno „Žalgiriui“, teks namuose laikyti „Vytauto“ egzaminą. Prieniškiai, su 17 laimėjimų ir tiek pat nesėkmių, pretendavę net į 4-ąją poziciją, smuko į 6-ąją vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių