LKL: „Neptūnas“ išvykoje palaužė „Dzūkijos“ krepšininkus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos “Neptūnas” iškovojo antrąją pergalę 2015-2016 metų Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino-LKL“) pirmenybėse – Dainiaus Adomaičio auklėtiniai sekmadienį Alytuje rezultatu 67:62 (23:13, 7:20, 18:14, 19:15) nugalėjo vietos „Dzūkijos“ krepšininkus.

Klaipėdiečiai rungtynes pradėjo galingai – spurtavo 11:0, tačiau visgi aikštės šeimininkai dar iki didžiosios pertraukos ne tik sugebėjo pasivyti, bet ir persverti rezultatą savo naudai – 33:30.

„Neptūnas“ ketvirtajame kėlinyje rungtyniavo tiksliau ir šventė pergalę.

„Neptūnas“: Daniel‘is Ewingas ir Donatas Zavackas (5 atk. kam.) – po 12, Arvydas Šikšnius - 9, Martynas Mažeika ir Simas Galdikas (5 atk. kam.) – po 8, Gilvydas Biruta – 5 tšk.

„Dzūkija“: Adamas Lapeta 10 (8 atk. kam.), Martynas Paliukėnas, Giedrius Gustas ir Osvaldas Mačernis – po 9, Nerijus Varnelis, Rytis Juknevičius ir Laurynas Mikalauskas – po 7 tšk.

Dainius Adomaitis („Neptūno“ vyr. treneris): „Jei stebite „Dzūkijos“ komandos žaidimą, žinote, kad kitokių rungtynių čia negali ir laukti. Jeigu nori laimėti prieš „Dzūkiją“, pats turi labai gerai gintis. „Dzūkija“ yra labai gerai besiginanti komanda, žaidžia agresyviai. Mes vienu metu puolime buvome pametę savo drausmę, antrajame ketvirtyje padarėme septynias klaidas, leidome jiems sugrįžti į žaidimą ir pasijusti namuose užtikrintai. Tada jau žaidimas tęsėsi iki galo. Džiaugiuosi, kad vyrai svarbiais momentais išlaikė koncentraciją, darė tai, ką reikia, ką buvome susitarę. Puolime rungtyniavome komandiškai: buvome agresyvūs, gerai dalijomės kamuolį, išprovokavome baudas. Buvo didelė rotacija. Žinome, kad varžovams su tuo yra problemų. Norėjome kontroliuoti tempą. Nevisada tai pavykdavo. Nereikia pamiršti, kad mes esame nauja komanda, aš naujas žmogus – kaip treneris. Mums dar reikia laiko, kad susižaisti, pajausti tą ritmą. Nepaisant visko, džiaugiamės pergale.“

Kitas LKL rungtynes „Neptūnas“ žais spalio 8 dieną išvykoje su Utenos „Juventus“ ekipa, spalio 11 dieną klaipėdiečių laukia dvikova Kaune su „Žalgiriu“, o spalio 14 dieną „Švyturio“ arenoje neptūniečiai pradės Europos taurės turnyrą su galingąja Stambulo „Galatasaray“ ekipa.

"Neptūno" tiek namų, tiek išvykos Europos taurės turnyro rungtynės bus transliuojamos per LRT kultūros kanalą.

Į Europos taurės turnyro F grupę patekęs „Neptūnas“ spalį sužais dar dvejas rungtynes – išvykoje su Jeruzalės „Hapoel“ (spalio 21 d.) ir namie su Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ (spalio 28 d.).

Lapkritį klaipėdiečių lauks mačas išvykoje su Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ (lapkričio 4 d.) ir rungtynės namie su Atėnų AEK (lapkričio 11 d.) bei antrojo reguliariojo sezono rato rungtynės svečiuose su „Galatasaray“ (lapkričio 18 d.) bei namie su „Hapoel“ (lapkričio 24 d.).

Gruodžio mėnesį numatytos dvikovos su „Krasnyj Oktiabr“ (gruodžio 2 d. Rusijoje), „Nižnij Novgorod“ (gruodžio 9 d. Klaipėdoje) ir Atėnų AEK (gruodžio 16 d. išvykoje). Šiomis rungtynėmis ir baigsis Europos taurės turnyro reguliarusis sezonas. Į kitą etapą iš šešių komandų grupės pateks keturios geriausios ekipos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių