LKL: „Dzūkijos“ pergalė ir fantastiškas ispano pasirodymas

  • Teksto dydis:

Nuo pat rungtynių pradžios pirmavusi Alytaus „Dzūkijos“ ekipa iškovojo penktąją pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate ir pakilo į penktąją turnyrinės lentelės vietą.

Alytiškiai išvykoje 79:75 (19:16, 17:19, 25:22, 18:18) palaužė Kėdainių „Nevėžio“ klubą, kuriems tai buvo pirmasis pralaimėjimas po trijų pergalių iš eilės.

Naudingiausiai „Dzūkijos“ gretose rungtyniavo Alejandro Hernandezas, antrą kartą šiame sezone surinkęs dvigubą dublį – pelnęs 14 taškų ir atlikęs 12 rezultatyvių perdavimų. Ispanas taip pat atkovojo 7 kamuolius ir iš viso surinko 28 naudingumo balus.

Be jo Alytaus komandoje išsiskyrė 18 taškų pelnęs Paulius Petrilevičius. Anatolijus Kaširovas ir Gediminas Navickas atitinkamai pelnė po 12 ir 11 taškų.

„Nevėžio“ ekipoje Vladislavas Koreniukas surinko 17 taškų, Gintautas Matulis pridėjo 12 taškų, o Justo Tamulio, Valerijaus Likhodėjaus ir Rihardo Kuksiko sąskaitoje buvo po 11 taškų.

Rungtynes abi komandos pradėjo apylygiai, o po pirmojo kėlinio trimis taškais pirmavo „Dzūkija“ (19:16). Kieta kova tęsėsi ir antrajame ketvirtyje, po kurio minimalų pranašumą išlaikė svečiai – 36:35.

Po ilgosios pertraukos alytiškiai buvo atitolę dviženkliu skirtumu (57:46), tačiau susiėmęs „Nevėžis“ prieš lemiamą ketvirtį vėl priartėjo (57:61).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių