LKKA sutriuškino LCC TU studentus

Antrąją pergalę iš eilės iškovojo Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) krepšininkai, kurie namuose rezultatu 103:62 (29:27, 25:9, 29:17, 20:9) nugalėjo šeštąją iš eilės nesėkmę patyrusius Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto (LCC TU) krepšininkus.

Rungtynių pradžioje pirmuosius taškus pelno R.Alijevas ir LKKA išsiveržia į priekį 2:0. Įpusėjus kėliniui, rezultatu 14:10 pirmavo LKKA. Iki kėlinio pabaigos likus 2 min. 30 sek., rezultatu 23:20 pirmavo LKKA krepšininkai. Abi ekipos žaidė gana grubų krepšinį. Ne kartą ant žemės buvo atsidūrę ir vienos, ir kitos komandos krepšininkai. Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 29:27 LKKA naudai.

Antrasis kėlinys taip pat prasidėjo taikliu R.Alijevo dvitaškiu metimu. Po rezultatyvios LCC TU studentų atakos, dar du taškus pelno R.Alijevas. Sužaidus lygiai 5 min., LKKA pirmavo rezultatu 40:35. Tačiau čia pat V.Sragauskis pataikė tritaškį ir skirtumas padidėjo jau iki 8 taškų. O.Seck blokavo keletą metimų iš eilės, tačiau LKKA krepšininkai nepasidavė ir privertė prasižengti LCC TU krepšininkus. Iki kėlinio galo likus 2 min., LKKA pirmavo 46:35. R.Alijevas gražiu prasiveržimu pelnė dar du gražius taškus ir skirtumas išaugo iki didžiausio - 13 taškų. Antrasis kėlinys baigėsi rezultatu 54:36 ir LKKA į pertrauką išėjo ilsėtis turėdami 18 taškų pranašumą.

Trečiasis kėlinys prasidėjo LCC TU krepšininkų tritaškiu ir skirtumas sumažėjo iki 15 taškų. Tačiau įspūdingai tiek gynyboje, tiek puolime žaidė R.Alijevas ir rezultatas vėl išaugo iki 18 taškų. Įpusėjus kėliniui, rezultatas 60:35 LKKA naudai. Dar du R.Alijevo taškai su pražanga ir rezultatas tampa rekordinis - 76:51 LKKA naudai. LKKA ir toliau nemažino  apsukų, puikiai gynėsi ir rinko lengvus taškus. S.Latham užsidirbo nesportinę pražangą ir taip leido LKKA studentams įgyti dar didesnį pranašumą. Trečiasis kėlinys baigėsi triuškinančiu LKKA skirtumu 83:53.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo ramiai  - lyg jau būtų viskas aišku. LKKA šiek tiek atsipalaidavo ir leido LCC TU sumažinti skirtumą iki 21 taško. Tačiau LKKA krepšininkai susikoncentravo ir padidino skirtumą jau iki 27 taškų. S.Latham užsidirbo antrąją nesportinę ir kartu diskvalifikacinę pražangą ir privalėjo palikti krepšinio aikštelę. Likus kiek daugiau nei minutei iki kėlinio pabaigos, LKKA peržengė šimto taškų ribą. Rungtynės baigėsi rezultatu 103:62.

„Jie nesitikėjo tokio mūsų puolimo nuo pat rungtynių pradžios ir buvo sutrikdyti. Visi puikiai žaidė tiek gynyboje, tiek puolime. Nors buvome tik devyniese,  tačiau vyrai tiesiog veržėsi į aikštelę nejausdami nuovargio. Manau visa tai ir atspindi galutinį rezultatą"  - po rungtynių kalbėjo LKKA treneris E.Nickus.

LKKA: R.Alijevas 28 (dvitaškiai 8/13, 8 per. kam, 5 rezul. perd. ) V.Sragauskis 21, R. Barys 21, T.Mačiulis 15 ir K.Normantas 14;

LCC TU: P.Žurna 12, J.Mulamba 10, O.Seck 10 ir St.Paul Latham 7.


Šiame straipsnyje: krepšinisLCCLKKALSKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių