LKF permainos tęsiasi: A.Guoga savo vietą užleido Sėklai? (papildyta LKF komentaru)

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) ir toliau krečia permainos. Prieš keletą dienų atsistatydinus LKF generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui, savo postą palieka ir LKF viceprezidentas Antanas Guoga. Pastarasis pareiškė savo vietą federacijos vykdomajame komitete užleidžiantis Tomui Balaišiui. Šis, krepšinio pasaulyje labiau Sėklos pravarde žinomas vilnietis, taip pat gali pretenduoti ir į A. Guogos užimtą viceprezidento postą.

T. Sėkla jau ne vienerius metus vadovauja ištikimiausių Lietuvos vyro krepšinio rinktinės sirgalių grupei, su ja rinktinę lydi į visus svarbiausius turnyrus.

„Tai buvo sena Antano mintis dar tuomet, kai jis pradėjo remti rinktinę prieš 2010 metų pasaulio čempionatą Turkijoje. Jis visuomet norėjo, kad sirgaliai dalyvautų federacijos gyvenime, nes mes visi kartu sudarome krepšinį: ir žaidėjai, ir treneriai, ir teisėjai, ir administracijos darbuotojai. Tokius norus žinojau jau senokai, tačiau šiek tiek nustebau, kad tai įvyko taip greitai“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ prisipažino T. Balaišis-Sėkla.

Tuo tarpu M. Balčiūną veikiausiai pakeis Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. Pastarasis vadovavo 2011 metų Europos krepšinio čempionato Lietuvoje organizaciniam komitetui.

Kilus skandalui po Europos čempionato LKF paliko prezidentas Arvydas Sabonis, viceprezidentas Antanas Guoga, vykdomasis direktorius Paulius Motiejūnas, rinktinės durimis ketino trenkti ir vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas. Vis dėlto, M. Balčiūnui atsisakius generalinio sekretoriaus posto, A. Sabonis ir J.Kazlauskas persigalvojo ir nutarė likti, o A.Guoga į LKF grįžo tik kelioms dienoms.

Pirmadienio popietę LKF išplatino tokio turinio paaiškinimą: "Dėl M.Špoko kol kas nėra jokios oficialios informacijos, tik kažkieno šaltinių žinios. Bet kuriuo atveju, naujasis LKF generalinis sekretorius paaiškės tik po artimiausio LKF vykdomojo komiteto posėdžio pačioje spalio pabaigoje. Generalinį sekretorių prezidento teikimu skiria vykdomasis komitetas. Tad kol vykdomasis komitetas nepatvirtins naujo žmogaus, kalbėti oficialiai nėra apie ką.

Dėl A. Guogos ir T. Balaišio. A. Guoga į LKF VK yra deleguotas Nacionalinės moterų krepšinio lygos. A. Guogos įgaliojimai NMKL baigiasi spalio 20 dieną. Po to vyks NMKL visuotinis susirinkimas, kuriame ir bus sprendžiama dėl NMKL atstovo LKF vykdomajame komitete".

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

verta labai

verta labai portretas
ir labai pamąstyti renkant šį faną į tokį aukštą postą. Fanų vedlys jis puikus, gal ir žmogus padorus, geras. Bet nieko nežinome apie jo išsilavinimą, galimybes bendrauti tarptautinėse plotmėse, kitas tokiam postui reikalingas savybes. Juk į federacijos posėdžius tokį žmogų galima visuomet pasikviesti, ir ne tik jį. Žinanat, kad jis tikras lietryčio fanas, kauniečiams jis negalės būti objektyvus.

Pilietis

Pilietis portretas
Darosi visai ne juokinga. Ar tai tos lauktos PERMAINOS LKF? Ką į ką keičiama? Galvojau, kad, pagal Š.Marčiulionio pasisakymą, LKF reikalingi "nauji", "tituluoti" federacijos darbuotojai, galintys ginti Lietuvos interesus Tarptautinėje krepšinio federacijoje. Ar tai ir yra tie minimi žmonės?! Sabonis - taip. O nauji??? Jų net niekas nepažįsta Tarptautinėje krepšinio federacijoje. Man tai primena R.Juknevičienę - krašto apsaugos ministrės poste.

Danute.

Danute. portretas
man net i foto paziurejus baisu, o jei reiktu bendrauti su tokiuo zmogumi, nezinau, gal kas is itakingu privers zmogu atrodyti padoriai , tikekimes
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių